Postavljanjem vodenog mobilijara, radovi na uređenju gradske plaže su završeni

Postavljanjem stene za penjanje i vaterpolo terena, gradska plaža u Apatinu dobila je svoj konačan izgled. Povodom završetka radova na uređenju gradskog kupališta  organizovana je konferencija za medije, a na kojoj je Milana Srdić, koordinator Kancelarije za mlade, istakla značaj ove investicije koju je iznela opština Apatin.
- Lokalna samouprava uvidela je da je uređenje gradske plaže u Apatinu jedna od bitnijih stavki, ne samo za našu lokalnu zajednicu, već i šire. S tim u vezi,  uređenje kupališta našlo na listi prioriteta za ovu godinu. Pored vodenog mobilijara, postavljeni su suncobrani i ležaljke, ali smo pre toga morali da odradimo veliki posao koji se odnosi na refulaciju peska i čišćenje prostora na plaži. Postavljene su i kabine za presvlačenje, biciklane, kao i nove kante za otpatke, pa se nadam da ćemo svi zajedno voditi računa o plaži i da će ona iz godine u godinu izgledati sve bolje, istakla je Srdićeva.


 

Koordinatorka KZM Apatin dodala je da je bezbednost kupača na prvom mestu, te su u skladu sa tim postavljene i čuvarske kućice gde dva čuvara svakodnevno motre na bezbednost kupača. Takođe, postavljena je sajla i znakovna signalizacija kako bi kupači bili bezbedni i od skutera i ostalih motornih plovila.


- Ovako uređena plaža samo nam daje zadatak da smišljamo nove aktivnosti. Kao koordinatorka Kancelarije za mlade, mogu još da iskoristim priliku da najavim letnju sportsku ligu, a neka takmičenja moći će se odvijati na samoj plaži. Očekuje nas i Dan mladih, Beach fest, žurke. Nadam se da ćemo uspeti organizovati i igre na vodi, jer sad i za to imamo mogućnosti. Ovom prilikom pozivam sve mlade koji imaju neku ideju da kontaktiraju KZM, rekla je Milana za 025info.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar