Postavlja se prvi sloj asfalta na putu Motel - Vagoni

U toku su radovi na postavljanju prvog sloja asfalta puta Motel-Vagoni u Apatinu, u dužini od 5,5 kilometara. Zamenica predsednika Opštine Apatin Dubravka Korać obišla je danas radove. Do kraja ove nedelje očekuje se, kako je rekla Korać, da će biti završen prvi sloj asfalta, kao što je i bio plan. Ukoliko vremenski uslovi ne budu povoljni za postavljanje drugog sloja, ovaj posao će biti završen sledeće godine.

-Bilo bi idealno da do kraja godine završimo posao, ali ako to temperatura ne budu dozvoljavala taj deo će sačekati proleće. Ono što je najbitnije je da se uradi ovaj prvi sloj da se zaštiti temeljni sloj deonice i na taj način obezbedi nesmetan protok saobraćaja tokom zime, do naselja Vagoni kao i svih usputnih vikend naselja –rekla je potpredsednica opštine.

Radove na rekonstrukciji puta Motel-Vagoni izvodi preduzeće Jugokop-Podrinje koje je kao najbolji ponuđač pobedilo na tenderu Ministarstva građevinarstva. Nakon asfaltiranja u planu je da se strugani asfalt koji je skinut na ovoj trasi iskoristi za popunjavanje i sanaciju puteva koji vode ka vikend naseljima što je bio zahtev i molba velikog broja građana koji su se opštini obraćali u prethodnom periodu.

Ova deonica, podsetila je Korać, je deo biciklističke trase Euro velo 6, odnosno, deo projekta Evropski Amazon u kom učestvuje i Opština Apatin. U planu je, kako je najavila Korać, i veza sa budućom saobraćajnicom Kupusina–Bački Monoštor.

-Taj projekat postoji već godinama. To je veoma skup, kapitalan projekat ali bi za našu opštinu bio od velikog značaja tako da smo već u pregovorima sa Ministarstvom građevinarstva i Putevima Srbije da izguramo i napravimo i taj put – rekla je Korać. 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar