lokacija: Apatin
objavljeno: 20.01.2013.

Poskupljuje jeftina struja

Društvo

Ministarka energetike, razvoja i životne sredine Srbije, Zorana Mihajlović izjavila je da će uvođenjem novog načina obračuna i plaćanja struje i dalje biti jeftine noćne tarife, ali ne u odnosu četiri prema jedan.

Mihajlovićeva je za današnju Politiku rekla da su pripremljene nove socijalne karte i da će uredba kojom je predviđeno da socijalno ugroženi dobiju besplatno 120 kilovata struje i 90 kubika gasa, biti usvojena na jednoj od narednih sednica Vlade Srbije.

Ona je navela da će u novom tarifnom sistemu kategorija široke potrošnje biti razdvojena na dva dela, na komercijalnu potrošnju i potrošnju domaćinstva.

Ministarka je rekla da će novim tarifnim sistemom biti uveden obračun "prekomerne aktivne energije" za potrošnju struje veću od 1.600 kilovata mesečno, a time će biti rešen status onih koji se greju na struju.

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Prvi Vidovdanski sabor, u organizaciji  KUD Carza održaće se u petak, 28. juna, u Domu kulture u Apatinu. Program...

Otvoreni gradski bazen Sportskog centra Soko u Somboru juče je počeo sa radom. Svim kupačima na uređenim površinama...

Zbog održavanja tradicionalne manifestacije Somborski kotlić na Trgu Svetog Trojstva u Somboru, za saobraćaj će, kako kažu u...

U okviru 56. Apatinskih ribarskih večeri, koje će se održati od 4. do 7. jula, svi zainteresovani imaće...

Šest osoba je povređeno kada je na benzinskoj pumpi na putu Kula-Vrbas prilikom punjenja plinske boce za domaćinstvo...

Nakon postavke Balans+ samouslužnih servisa za bicikle u gradovima širom Srbije, poput Beograda, Novog Sada i Kruševca, kompanija...