Poskupljuje jeftina struja
20.01.2013.

Ministarka energetike, razvoja i životne sredine Srbije, Zorana Mihajlović izjavila je da će uvođenjem novog načina obračuna i plaćanja struje i dalje biti jeftine noćne tarife, ali ne u odnosu četiri prema jedan.

Mihajlovićeva je za današnju Politiku rekla da su pripremljene nove socijalne karte i da će uredba kojom je predviđeno da socijalno ugroženi dobiju besplatno 120 kilovata struje i 90 kubika gasa, biti usvojena na jednoj od narednih sednica Vlade Srbije.

Ona je navela da će u novom tarifnom sistemu kategorija široke potrošnje biti razdvojena na dva dela, na komercijalnu potrošnju i potrošnju domaćinstva.

Ministarka je rekla da će novim tarifnim sistemom biti uveden obračun "prekomerne aktivne energije" za potrošnju struje veću od 1.600 kilovata mesečno, a time će biti rešen status onih koji se greju na struju.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar