lokacija: Kula
objavljeno: 08.11.2018.

Poseta kulskih osnovaca JKP-u Komunalac

Društvo
Juče su učenici osnovne škole „Petefi brigada“, u pratnji učiteljice Snežane Knežević, posetili JKP „Komunalac“ u Kuli, gde su se upoznali sa reciklažom PET ambalaže.
Centar za promociju i edukaciju „Organic life” iz Kule uz podršku lokalne samouprave, a u cilju zaštite i unapređenja životne sredine, osmislio je projekat „Priroda pobeđuje“. U okviru ovog projekta dvema osnovnim školama u Kuli poklonjeni su kontejneri za sakupljanje PET ambalaže i organizovano je takmičenje u sakupljanju iste. Prema rečima članice udruženja „Organic life” Karoline Ese, deca su se rado uključila u projekat i sakupljene su značajne količine plastike koja je isporučena JKP „Komunalac“.
 
 
Poseta JKP „Komunalac“ je organizovana kako bi deca videla gde završava PET ambalaža koju su sakupili, a uključivanjem Komunalca u ovaj projekat ovo preduzeće je potvrdilo da itekako vodi računa i o edukaciji naših sugrađana kaže direktor Komunalca, Damjan Miljanić.
 
Akcija je naišla na dobar prijem u školama, a deca su oduševljena. OŠ „Petefi Brigada“ je u ovom takmičenju pobedila i povodom svega toga danas su došli da vide kako se ova ambalaža presuje i gde završava. Ja se zahvaljujem školi i udruženju na ovakvim akcijama jer one pomažu da se približimo građanima i da objasnimo zapravo koliki je značaj akcija i koliko je to nama značajno kako bi Kula izgledala lepše. Bez saradnje sa građanima svi naši napori i svi naši programi bili bi besmisleni. Već desetak godina JKP Komunalac je među najboljima po pitanju skupljanja PET ambalaže i ta akcija koja je započeta u prethodnom periodu nastavlja se i donosi dobre rezultate.
 
Kao nagradu za trud pri skupljanju PET ambalaže, učenici su dobili projektor koji će im služiti u nastavi.

Izvor i foto: kula.rs
 

 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Gradu Somboru dodeljena je nagrada za doprinos razvoju informaciono-komunikacione pristupačnosti. Svečano uručenje nagrade upriličeno je u Beogradu, a...

Prvi Vidovdanski sabor, u organizaciji  KUD Carza održaće se u petak, 28. juna, u Domu kulture u Apatinu. Program...

Otvoreni gradski bazen Sportskog centra Soko u Somboru juče je počeo sa radom. Svim kupačima na uređenim površinama...

Zbog održavanja tradicionalne manifestacije Somborski kotlić na Trgu Svetog Trojstva u Somboru, za saobraćaj će, kako kažu u...

U okviru 56. Apatinskih ribarskih večeri, koje će se održati od 4. do 7. jula, svi zainteresovani imaće...

Šest osoba je povređeno kada je na benzinskoj pumpi na putu Kula-Vrbas prilikom punjenja plinske boce za domaćinstvo...