Poruka sa Novogodišnjeg koktela: Sombor je otvoren

U svečanoj sali zgrade Županije održan je novogodišnji koktel čiji su domaćini bili gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović i predsednik Skupštine Grada Sombora prim. dr Zoran Parčetić. Кoktelu su prisustvovale mnogobrojne zvanice, privrednici, preduzetnici, predstavnici institucija i medijskih kuća i dopisnika medija koji izveštavaju sa teritorije grada Sombora.

Obraćajući se prisutnima gradonačelnica Dušanka Golubović je istakla da je 2018. godina bila godina jubileja i obeležavanja bogate kulturno istorijske tradicije Sombora, a najveći jubilej svakako je bila 100 godišnjica prisajedinjenja Vojvodine matici Srbiji.
 
Ovu godinu obeležilo je i niz kulturnih događaja, među kojima bih izdvojila Filmski festival. Grad Sombor je u okviru svojih nadležnosti investirao u obrazovnu infrastrukturu, a krenuli smo i sa sufinansiranjem upisa dece u privatne vrtiće. Unapređenje oblasti obrazovanja ostaje jedan od prioriteta, a u prilog tome je i činjenica da smo osnovali Centar za usavršavanje prosvetnih radnika čije sedište će biti u Somborskoj Preparandiji“, kazala je gradonačelnica Golubović.
 
Gradonačelnica je najavila nastavak ulaganja u zdravstvo i socijalnu zaštitu. Od ulaganja u sportsku infrastrukturu gradonačelnica je istakla završetak Istočne tribine na Gradskom stadionu u Somboru. Ona je ovom prilikom ukazala na dobru prekograničnu saradnju Sombora sa gradovima u Mađarskoj i Hrvatskoj sa kojima se realizuje niz projekata.
 
U okviru podsticaja populacionoj politici, grad Sombor je uz pomoć Ministarstva za demografiju i populacionu politiku omogućio kupovinu seoskih kuća mladim bračnim parovima. Što se tiče privrede, po rečima gradonačelnice, ovu godinu su obeležile privatne investicije, a grad Sombor je investirao u komunalnu infrastrukturu i to, pre svega, u industrijsku zonu i vodosnabdevanje.
 
Na kraju svog obraćanja gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović je čestitajući prisutnima novogodišnje  praznike, istakla da će u 2019. godini Sombor, kao i uvek, biti otvoren za sve: Za dobre ljude, prave ideje i nove investicije.
 
Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar