Ponuda opštine Apatin predstavljena na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

Proteklog vikenda opština Apatin predstavila se na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu. Tim povodom organizovana je konferencija za novinare, na kojoj se prisutnima obratio Nemanja Jović, direktor Turističke organizacije Apatin.

- Na jednom od najpoznatijih i najpopularnijim Međunarodnih sajmova u ovom delu Evrope, a koji je održan u Beogradu, Turistička organizacija opštine Apatin iskoristila je mogućnost da se predstavi u okviru štanda sa partnerima iz TO Vojvodine. Četiri dana, zajedno sa JP za upravljanje putničkim pristaništem i marinom Apatin, kao i sa Banjom Junaković, predstavili smo turističke potencijale apatinske opštine. Akcenat smo stavili na turističku turu jednodnevnog izleta u Apatinu, a koji smo nazvali ,,Duh starih vremena i dunavskih alasa''. U okviru ove ture obilaze se sve važne znamenitosti našeg grada, gde spadaju Gradska kuća, Muzej Podunavskih Nemaca, Katolička crkva u centru grada, Pravoslavni Hram ,,Sabor Svetih Apostola''. Jednodnevni izlet u Apatinu podrazumeva i jedan prepoznatljiv alaski ručak, zatim vožnju brodićem ,,Apatinka'' i još mnogo drugih sadržaja, saznajemo od Jovića.
 
Prema rečima direktora TO Apatin, na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu predstavljen je i novi turistički vodič, odnosno prospekt koji turisti u Apatinu mogu koristiti kako bi se lakše snašli. U ovom vodiču na jednom mestu se mogu videti sve najvažnije manifestacije naše opštine, kao i mapa Apatina.
 
- Tradicionalno, na Sajmu smo i ove godine predstavili Apatinske ribarske večeri. Za ovu priliku smo se odlučili predstaviti opšte odlike ove manifestacije, najavili datum, od 4. do 7. jula. Sem svega navedenog, iskoristili smo vreme da održimo niz sastanaka sa turističkim agencijama i turističkim turoperaterima, kako iz Srbije, tako i iz inostranstva. Naročito dobre i obećavajuće razgovore imali smo sa agencijama iz Slovenije, a koje inače autobuskim turama dovode značajan broj turista u Srbiju, prvenstveno u Novi Sad i Beograd, ali su takođe zainteresovani da na tom putu upoznaju i manja mesta, poput Apatina. Apatin im se, zapravo, posebno svideo zbog Dunava, kulturno-istorijskog nasleđa, Gornjeg Podunavlja i drugih karakteristika specifičnih za naš kraj, rekao je Nemanja Jović.
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar