Ponašajte se odgovorno, poštujte mere i držite socijalnu distancu
Grad Sombor i Zavod za javno zdravlje Sombor podsećaju sugrađane da se kao i do sada ponašaju odgovorno i da se pridržavaju svih mera predostrožnosti i uputstava nadležnih zdravstvenih ustanova i epidemiološke službe.
 
Neophodno je poštovanje socijalne distance, nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru, upotreba dezinfekcionih sredstava i svih mera lične higijene, kako bi prvenstveno zaštitili sebe, a i druge.
 
Građani koji imaju simptome COVID 19 infekcije treba da se jave u Kovid ambulantu Doma zdravlja kako bi se obavili neophodni pregledi. Nakon trijaže ukoliko je potrebno dalje bolničko lečenje, lekar upućuje pacijenta na sledeći nivo zaštite.
 
Kako bi se izbegle nepotrebne gužve, u Kovid ambulantu treba da se jave samo osobe koje imaju izražene simptome, visoku temperaturu, učestali kašalj, uz otežano disanje.
 
Pacijenti sa respiratornim tegobama koji imaju blagu kliničku sliku potrebno je da ostanu kod kuće uz uobičajeno lečenje lakih respiratornih infekcija.
 
Svi oboleli kao i njihovi kontakti nad kojima je sprovedena epidemiološka mera samoizolacije u trajanju od 14 dana u obavezi su da te mere i poštuju, ne samo boravkom u kući nego i zabranom primanja gostiju.
 
Na teritoriji Zapadnobačkog okruga dolazi do povećanja broja obolelih mada je epidemiološka situacija i dalje stabilna i pod kontrolom.
 
Apelujemo na građane da ukoliko je moguće ne odlaze u ugrožena područja Republike Srbije.
 
Budite odgovorni, savesni i solidarni. Poštujte mere i držite socijalnu distancu.

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar