Položeno cveće na grob Laze Kostića u Somboru

Sombor je 17. februara obeležio Dan grada, dan kada je 1749. godine carica Marija Terezija potpisala povelju kojom se Sombor uzdigao u rang slobodnih i kraljevskih gradova.

Proslava je ove godine bila tematska posvećena Lazi Кostiću i 110 godina od nastanka najljubavnije pesme srpske moderne koja je nastala u Somboru „Santa Maria della Salute“ (1909-2019.) Laze Кostića.
 
Dan grada obeležen je nizom kulturnih i sportskih manifestacija od petka 15. februara do nedelje 17. februara. U nedelju u 10. 30 časova gradonačelnica grada Sombora Dušanka Golubović sa svojim saradnicima, pomoćnicima gradonačelnice, gradskim većnicima i predstavnicima ustanova kulture položila je venac i upalila kandilo na grobu Laze Кostića. Svako od predstavnika gradske vlasti položio je po jednu belu ružu a sve to uz zvuke violine i stihove najljubavnije pesme srpske moderne „Santa Maria della Salute“.
                                       
Izvor i foto: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar