Poljoprivrednim proizvođačima uručeni ugovori za subvencionisanje proizvodnje
Ugovori po Konkursu za dodelu bespovratnih sredstava za subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje i unapređenje funkcionisanja individualnih poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji Grada Sombora, koji je organizovao Agrobiznis centar, danas su svečano uručeni poljoprivrednim proizvođačima.
 
Za realizaciju Konkursa za subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje i unapređenje funkcionisanja individualnih poljoprivrednih gazdinstava sredstva su obezbedili Grad Sombor i Ministarstvo bez portfelja zaduženo za demografiju i populacionu politiku, u ukupnom iznosu od 10.000.000.00 dinara. Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi iznosio je 250.000,00 dinara.
 
Zamenik gradonačelnice Antonio Ratković rekao je da je na osnovu interesovanja koje je vladalo za prvi konkurs, koji je organizovan početkom ove godine, ubrzo sproveden i drugi.
 
„Danas ćemo uručiti 49 ugovora. Ovo je drugi konkurs u 2020. godini. Tokom januara i februara smo raspisali prvi, gde je 25 lica tada prošlo na konkursu i, s obzirom na pandemiju korone, tada nismo ugovore ovako zvanično dodeljivali. Drago mi je da 74 mlada poljoprivrednika imamo priliku da, uz pomoć Grada i uz pomoć Ministarstva bez portfelja, pomognemo i nadamo se unapredimo njihovu proizvodnju“ izjavio je Ratković.
 
Direktor Agrobiznis centra Karlo Puškarica rekao je da je cilj Agrobiznis centra da pomogne mladima da ostanu na selu.
 
“Siguran sam da će ovo kao drugi, međutim kao jedan od mnogih konkursa, doprineti tome da mi stvorimo jedan uspešan model koji će biti svima na korist u skoroj, ali i u daljoj budućnosti. Ideja sa kojom smo započeli ovu saradnju je da selo bude mesto gde mladi žele da ostanu, da oni koji se tamo nalaze mogu da pospeše proces proizvodnje u ovom trenutku,a i na dalje. Nećemo se zadržati na dodeli sredstava, subvencija i slično, nadamo se da će tu biti i ne manje važno informisanje iz različitih oblasti koje su vama interesantne“ istakao je Puškarica.
 
Agrobiznis centar za ruralni razvoj i razvoj poljoprivredne proizvodnje osnovan je u okviru mera populacione politike tokom 2019. godine, sa osnovnim zadatkom da pomogne mladim poljoprivrednim proizvođačima da pokrenu, osnaže i prošire svoj biznis, bilo putem saveta, bilo putem direktnih subvencija.

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar