Poljoprivrednici sa teritorije opštine Apatin prisustvovali predavanju na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu (FOTO)

U četvrtak 9. februara preko trideset poljoprivrednika sa teritorije opštine Apatin, prisustvovalo je naučno-stručnom savetovanju poljoprivrednika, agronoma i savetodavaca. Organizator savetovanja je Univerzitet u Novom Sadu, Poljoprivredni fakultet - Departman za ratarstvo i povrtarstvo.

Poljoprivrednici su na početku u okviru teme Poslovno jutro mogli čuti inovacije i ponude različitih kompanija. U nastavku je bilo reči o programu ulaganja u poljoprivredu Vlade Vojvodine – bespovratnim sredstvima, kreditima, fondovima i drugim davanjima.

Posebna tema se ticala uzgoja pšenice, izgledu polja, preporuke u vezi zaštite, kao i o tržištu. Savetovanje je nastavljeno u vezi korišćenja trgovine na Produktnoj berzi.

Poslednja tema dana je bila i najatraktivnija. O IPARD programu u Srbiji govorio je pomoćnik ministra poljoprivrede Zoran Janjatović.

Poljoprivrednici opštine Apatin su pokazali veliku zainteresovanost za predavanja, a pomoćnik predsednika opštine Apatin za poljoprivredu Đorđe Vignjević najavljuju da će i u budućnosti opštinska uprava nastojati na što većoj edukaciji zainteresovanih poljoprivrednih proizvođača.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar