Polaganjem venaca i Svečanom akademijom obeležen Dan opštine Apatin

Povodom Dana oslobođenja opštine Apatin, danas je u velikoj sali OKC-a održana Svečana akademija na kojoj su uručene Oktobarske nagrade najistaknutijim pojedincima, kolektivima i organizacijama za 2018. godinu. Na sednici SO Apatin koja je održana jutros, usvojena je odluka da su ovogodišnji dobitnici:

1. KOMPANIJA „SVETI ĐORĐIJE’’ iz Apatina, za izuzetna dostignuća u oblasti privrede.
 
2. DUŠAN KLjAIĆ, za najbolje postignute rezultate u oblasti sporta.
 
3. ADAM VIDAKOVIĆ, posthumno, za izuzetna dostignuća u oblasti kulture i obrazovanja.
 
4. ĐORĐO KURIDžA, za najveći doprinos u oblasti humanitarnog i socijalnog rada.
 
5. RADIVOJ OBRADOVIĆ, za najistaknutijeg radnika u oblasti naučno-istraživačkog rada.
 
Nagradu u ime kompanije ,,Sveti Đorđije” preuzela je Mina Medić, umesto Dušana Kljajića nagradu je primio njegov sinovac koji nosi isto ime i prezime, Goran Vidaković je primio nagradu koju je njegov otac Adam dobio posthumno, dok je umesto Radivoja Obradovića nagradu primio njegov prijatelj Bela Kanjo.
 
U ime nagrađenih, prisutnima se obratio Đorđo Kuridža.
 
Na Svečanoj akademiji povodom Dana oslobođenja opštine Apatin nastupili su Gradski hor ,,Jedinstvo'' iz Apatina, dečiji hor ,,Radost'', emitovan je kratkometražni film o jaslicama kao jednoj od najvažnijih investicija u opštini Apatin u prethodnoj godini, a prisutnima se obratio i predsednik opštine Apatin, Milan Škrbić koji je govorio o važnosti obeležavanja ovog praznika, ali i o planovima lokalne samouprave za naredni period. Nakon dolele nagrada održan je koncert profesora OMŠ ,,Stevan Hristić'', a organizovan je i prigodan koktel.
 
Pre Svečane akademije, na platou ispred Doma kulture položeni su cveće i venci na spomen obeležja, a nakon obraćanja Miće Radakovića ispred SUBNOR-a, predstavnik iste organizacije na pokrajinskom nivou uručio je priznanje predsedniku opštine Milanu Škrbiću
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar