Pokrajinsko takmičenje u pružanju prve pomoći

Domaćin pokrajinskog takmičenja u pružanju prve pomoći i realističkom prikazu povreda, oboljenja i stanja biće Sombor, u nedelju 31. maja 2015. godine sa početkom u 10 sati, na Trgu Svetog Đorđa.

Na takmičenju će učestovati ekipe osnovnih i srednjih škola iz 28 gradova i opština, sa ukupno 47 ekipa prve pomoći raspoređenih u  grupe u subotu i nedelju, i devet ekipa koje će se takmičiti u realističkom prikazu povreda, oboljenja i stanja. 

Veštine u pružanju prve pomoći revijalno će prikazati i naši najmlađi volonteri ekipe petlića, predškolskog uzrasta.

Poznavanje mera prve pomoći i njihova primena od strane pojedinaca koji se neposredno zadesi na mestu nesreće dovodi do ublažavanja posledica povređivanja, u određenim situacijama i neposredno spasavanje života. Prvi minuti nakon nesreće, u periodu do dolaska službe hitne medicinske pomoći, su najvažniji i neadekvatno pružena prva pomoć može da uveća posledice ili dodatno ugrozi život i zdravlje pojedinca. Zato edukacija građana u oblasti prve pomoći deluje u pravcu zaštite i unapređenju zdravlja i dovodi do podizanja opšteg nivoa sigurnosti u društvu.

Organizator događaja je Crveni krst Vojvodine.

 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar