Pokrajinski sekretar Vladimir Batez svečano otvorio u Prigrevici teretanu na otvorenom

U prisustvu velikog broja dece, meštana, predstavnika lokalne samouprave i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, u Prigrevici je danas svečano otvorena teretana na otvorenom. Ovu teretanu su zajedno izgradili opština Apatin i Pokrajinski sekretarijat za sport i obrazovanje. Podsećanja radi, vrednost investicije iznosi oko 5,5 miliona dinara, sa time da je iz pokrajinskih fondova dobijeno 2,5 miliona, a ostalo je finansirala opština Apatin.

Svojim dolaskom svečano otvaranje uveličao je nekada vrsni odbojkaš, a danas Pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Vladimir Batez, koji je ujedno i otvorio teretanu.
 
- Draga deco, poštovani predsedniče opštine Apatin, dragi roditelji, meštani Prigrevice. Ja danas ima veliku čast i zadovoljstvo da vam se obratim u ime Pokrajinske vlade Vojvodine i u ime Sekretarijata za sport i omladinu, a koje je zajedno sa opštinom Apatin finansiralo ovu teretanu na otvorenom. Izuzetno mi je zadovoljstvo da vas vidim ovde i kako čujem teren je uvek prepun vežbača i dece, te sam prezadovoljan što imate ovde dobre uslove da se lepo družite i da trenirate, jer je to važno za vas kako bi dobro i zdravo rasli, a i deca koja su aktivnija u sportu bolja su u školi, kazao je Vladimir Batez.
 
Prema Batezovim rečima, opština Apatin je veliki partner Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, te se prisetio da je prošle godine realizovan projekat izgradnje sportskih terena u Kupusini, kao i teretane na otvorenom u Apatinu.
 
Ispred OŠ "Mladost" iz Prigrevice, prisutnim gostima obratila se direktorka Evica Ostojić koja se zahvalila svim ljudima koji su učestvovali u izgradnji teretane i poželela deci da što više vremena provode ovde vežbajući i odrastajuću uz sport, a ne uz mobilne telefone.
 
- Nadam se da ćete na lep način koristiti ovu "oazu" u našem selu, ne samo za sport, nego i za druženje. Zato mobilne telefone ostavite kod kuće i dođite ovde da se družite sa svojim drugarima,  izjavila je Ostojićeva.
 
Zamenica predsednika opštine Apatin, Dubravka Korać, iskazala je veliko zadovoljstvo završavanjem radova na ovom projektu, jer se o teretani na otvorenom u Prigrevici dugo govorilo.
 
- Idejno rešenje je urađeno pre više od godinu dana i sa velikim zadovoljstvom kažem da je realizovana baš onako kako smo to planirali, pre svega zahvaljujući Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu kao i kancelariji za lokalno-ekonomski razvoj opštine Apatin. Nadam se da ćete je koristiti dugo, da ćete je čuvati, nadam se da ćemo i druge investicije u Prigrevici napraviti onako kako smo planirali, pre svega to se odnosi na renoviranje škole. Čitava ova ideja i smisao našeg rada je da ovo selo živi i da vi ostanete u njemu i koje bi trebalo da iza nas ostane lepše nego kada smo mi došli, rekla je Dubravka Korać.
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar