Pokrajinski sekretar Štatkić otvoriće izložbu Kutija sećanja o životu jevrejske porodice Drelih iz Sombora

U petak, 9. decembra sa početkom u 12 sati, u Arhivu Vojvodine, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama profesor Miroslav Štatkić otvoriće izložbu Kutija sećanja o životu jevrejske porodice Drelih iz Sombora. Izložba je organizovana uz pomoć Jevrejske opštine u Somboru.

Izložba se realizovala na osnovu zajedničkog projekta muzeja svih republika bivše Jugoslavije, a na inicijativu državnog muzeja Aušvic Birkenau iz Poljske. Zajedničkom temom žrtve logora ujedinila je isprepletanost života i sudbina zatočenika koji su u zloglasni koncentracioni logor smrti odvedeni sa prostora bivše Jugoslavije.

Izložba je početkom novembra bila izložena u somborskom Gradskom muzeju, gde je fotografijama i dokumentima posvećena sudbini somborske porodice Drelih.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar