Pokrajinska delegacija obišla radove na Vašarištu

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, u pratnji pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Vladimira Bateza, direktora Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljka Kovačevića i direktora Razvojne agencije Vojvodine Nikole Žeželja posetio je Kulu i obišao radove na izgradnji Sportsko-rekreativnog centra „Vašarište“. Delegaciju zvaničnika iz Pokrajine dočekali su predsednik opštine Kula Damjan Miljanić i njegovi saradnici, kao i Milenko Tanasić, direktor izvođača radova „Javornik d.o.o“ iz Subotice. Nakon što su sagledali šta je sve do sada urađeno, kada je izgradnja Sportsko-rekreativnog centra „Vašarište“ u pitanju, potpredsednik Vlade Vojvodine je, u obraćanju medijima rekao:

 

-Ova investicija je započeta 2018. godine,a veliki deo investicije je realizovan tokom 2019. godine. Investicija je veoma ambiciozno zamišljena, ali ako nema velikih ambicija nema ni ostvarenja velikih stvari. Reč je o investiciji koju zajednički finansiraju Pokrajinska vlada, Uprava za kapitalna ulaganja i opština Kula i dosadašnja vrednost radova je 335 miliona dinara ugovorenih i najvećim delom izvedenih radova i onih radova koji će, prema proceni, biti izvedeni do kraja avgusta i početka septembra ove godine. Nakon toga sledi ugovaranje još nekih radova koji se tiču saobraćajnica, trafo stanice i nekih administrativnih obejkata da bi se kompletirala ova prva faza ovog objekta. Zaista, jedan grandiozni projekat koji nije dimenzioniran samo za Kulu, već za ovaj deo Vojvodine, projekat kada bude završen treba da bude na ponos svima nama i svim građanima Kule, ali treba da bude i velika razvojna šansa Kule i ovog dela Bačke. Često govorimo o tome da se turizam u Srbiji dobro razvija i to je tako. U 2019. godini oko 1,4 milijarde evra Srbija je ostvarila prihoda od turizma, a ako se vratimo samo nekoliko godina unazad, pre 4 ili 5 godina to je bilo na nivou 700 ili 800 miliona evra, što znači da je u nekih pet godina Srbija duplirala prihod od turizma. Turizam nije više naša razvojna šansa već jedna ozbiljna grana privrede koja značajno doprinosi našoj ekonomiji. Ovaj sportsko-rekreativni centar treba da bude jedan od turističkih potencijala ovoga kraja, jedan od razvojnih potencijala privrede opštine Kula. Sa predsednikom opštine Kula i njegovim saradnicima pričali smo o našim daljim koracima, o tome kako ćemo zajednički aplicirati i kod republičke Vlade i republičkih fondova, ali napregnuti se i u pokrajinskoj Vladi i u opštini Kula da ovaj projekat izguramo do kraja. Ja sam ubeđen da ćemo pronaći rešenje i da ćemo to i učiniti i da ćemo negde za godinu dana se naći na ovom mestu i sagledati taj projekat kompletno, koji će se tada u svom punom sjaju označiti kao jedna od glavnih razvojnih ponuda Kule – rekao je Milićević.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar