Pokrajina opredelila 76 miliona dinara za drugu fazu radova u Železničkoj i ulici Ive Lole Ribara
Opštini Odžaci je na javnom konkursu Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine odobreno oko 76,18 miliona dinara za pojačano održavanje dela ulica Železnička i Ive Lole Ribara u Odžacima – druga faza. Ova sredstva dodeljena su na konkursu za podršku lokalnim samoupravama u realizaciji projekata koji doprinose razvoju i unapređenju saobraćajne infrastrukture.
 
Na konkursu za saobraćajnu infrastrukturu lokalnim samoupravama je ukupno podeljeno 770 miliona dinara.
 
Ugovor je  u Novom Sadu potpisala predsednica opštine Latinka Vasiljković koja je izjavila da sredstva koja su dodeljena iznose 75 odsto vrednosti projekta i da će lokalna samouprava drugu fazu radova u Železničkoj i ulici Ive Lole Ribara sufinansirati sa oko 26 miliona dinara.
 
- Druga faza podrazumeva rekonstrukciju kolovoznih traka i trotoara od raskrsnice “kod ogledala” do ukrštanja sa državnim putem, a ukupna deonica koja će se raditi iznosi 696 metara. Moram da napomenem da su sredstva koja su nam opredeljena veoma značajna jer će se budžet opštine Odžaci rasteretiti za tako jednu veliku investiciju. Takođe, završetkom i ove druge faze radova dobićemo jednu modernu saobraćajnicu čime će se poboljšati kako bezbednost saobraćaja, tako i lokalna i regionalna povezanost – kazala je Vasiljković.
 
Na konkursima Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine dodeljeno je nešto više od 1,93 milijarde dinara za finansiranje i sufinansiranje projekata na teritoriji AP Vojvodine u oblastima saobraćajne infrastrukture, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, vodosnabdevanja i zaštite voda, predškolskog obrazovanja, razvoja sporta i u oblasti energetske efikasnosti.
 
Sredstva su dodeljena za realizaciju 36 projekata na teritoriji 29 gradova i opština, a korisnicima je ugovore uručio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.
 
Ukupna vrednost potpisanih ugovora je 2,3 milijarde dinara imajući u vidu sredstva koja su obezbedili Pokrajina i lokalne samouprave.
 
U delu Železničke i ulice Ive Lole Ribara u Odžacima u toku je izvođenje prve faze radova na pojačanom održavanju koji su takođe finansirani sredstvima Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine. Deonica koja se trenutno radi dužine je oko 940 metara.

Pokrajina finansira radove sa 66 miliona dinara, dok je učešće lokalne samouprave 44 miliona dinara.
 

- Radovi su počeli 22. septembra prošle godine i rok za završetak je bio 120 kalendarskih dana. Međutim zbog problema koji su se javili na terenu, tačnije zbog fekalne kanalizacije i nelegalnih priključaka u tom delu ulice, nadzor je tražio produžetak roka kako bi se kompletan posao završio kako treba, a građanima omogućilo da se legalno priključe na kanalizacionu mrežu. Traženo je produženje za 36 radnih dana i uz prethodnu saglasnost Uprave za kapitalna ulaganja, krajnji rok za završetak radova biće 11. mart. Mi kao lokalna samouprava ćemo, ukoliko taj rok ne bude ispoštovan, pristupiti naplati penala izvođaču radova – kaže predsednica opštine Latinka Vasiljković. 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar