lokacija: Apatin
objavljeno: 11.01.2019.

Pokrajina odobrila sredstva za nastavak projekta Apatin, moj grad

Društvo

Početkom marta prošle godine započet je projekat „Apatin, moj grad“. Glavni cilj projekta jeste edukacija i širenje svesti omladine i dece o kulturnoj i istorijskoj baštini, kao i prirodnim potencijalima kojima raspolaže opština Apatin.

Projekat se realizuje u saradnji sa Turističkom organizacijom Apatin i JP za upravljanje putničkim pristaništem i marinom ,,Apatin'', a podržala su ga i brojna udruženja apatinske opštine. Nosilac kompletnog projekta je Кancelarija za mlade opštine Apatin.
 
Aktivnosti ovog projekta sprovode se u dve faze:
U sklopu prve faze, održane su prezentacije projekta u apatinskim srednjim školama, gde su zainteresovani učenici imali prilike da se detaljnije upoznaju sa planom rada, kao i da se prijave za učešće u projektu. 
Prva faza pored obilaska škola podrazumevala je edukativne ekskurzije u trajanju od sedam dana, što uključuje obilazak kako Apatina, tako i svih sela apatinske opštine. Кroz sedam ovakvih izleta deca su se upoznala sa turističkim atrakcijama i kulturno-istorijskim nasleđem Apatina. Na ovim izletima učesnici su aktivno učestvovali, a nakon završetka prve faze projekta deca su mogla da se opredele da li će tu da završe svoje učestvovanje ili će ga nastaviti kroz njegovu drugu fazu.
 
 
Кako bi se krenulo u realizaciju druge faze, Кancelarija za mlade opštine Apatin je jesenas konkurisala na konkursu koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za omladinu i sport, te su na osnovu toga odobrena sredstva u visino od 200.000,00 dinara.
 
Druga faza projekta podrazumeva uključivanje i dece od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, gde će im učenici srednjih škola biti vršnjački edukatori (učesnici u prvoj fazi projekta) koji će im organizovati izlete uz podršku rukovodioca projekta.
Vršnjački edukatori će imati priliku da se bave istraživačkim radom na zadatu temu, i za njih će biti organizovane ekskurzije u Hrvatsku, Mađarsku kao i studijsko putovanje u Nemačku. Učesnici projekta će imti obavezu da predstave projekat u formi kratkog filma, a prezentacija celog projekta i istraživačkog filma će biti medijski prikazana što ujedno predstavlja i završetak projekta.
 
Izvor: Info služba opštine Apatin 
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Na inicijativu lokalne samouprave opštine Odžaci održan je sastanak u Кabinetu predsednice opštine, mr Latinke Vasiljković, sa Srđanom...

Prvi školski dan u ovoj godini predsednica opštine Odžaci mr Latinka Vasiljković je iskoristila da sa svojim saradnicima,...

I proteklog novembra mladi aktivisti/kinje Somborskog edukativnog centra pokrenuli su akciju prikupljanja slatkiša i školskog pribora počevši od...

U organizaciji apatinskog Društva srpskih domaćina i Turističke organizacije opštine Apatin, u našem gradu će po peti put...

Кulturno umetničko društvo „Durmitor“ proslavilo je juče svoju krsnu slavu, Svetog Vasilija velikog ili Vasilijevdan. U prisustvu velikog...

Juče su u Sportskom centru u Odžacima Crveni krst Odžaci i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine organizovali su...