Pokrajina dodelila sredstva apatinskoj biblioteci za instalaciju novog kotla za grejanje

Do kraja juna 2019. godine u Narodnoj biblioteci "Miodrag Borisavljević" u Apatinu biće realizovana investicija vredna tri miliona dinara koja bi, prema rečima direktorke Branke Vejin, trebala da poveća kvalitet usluge Кulturnog centra, a pri tome i da smanji tekuće troškove.

- Кonkurisali smo kod Sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj za dodelu nepovratnih sredstava za ugradnju kotlova sa većim stepenom korisnog dejstva. Imamo problema sa dotrajalom kotlarnicom, odnosno kotlom čija je snaga 200 kilovata. Od ukupne svote od 3 miliona dinara dobili smo 80 odsto nepovratnih sredstava, a ostatak novca i PDV će finansirati lokalna samouprava, rekla je Vejinova.
 
Sa novim kotlom ostvariće se značajne uštede u grejanju, a smanjiće se i potrošnja fosilnih goriva jer će novi kotao korisiti pelet. 
 
- Instalacija novog kotla omogućiće i bolje grejanje u Velikoj sali Kulturnog centra, ali tu će morati da se uradi još nekoliko sitnica kako bi i ovaj ogroman prostor bio dovoljno topao za održavanje programa. Odmah nakon nove godine krenućemo u realizaciju, tj u raspisivanje javne nabavke kako bi radovi počeli odmah po završetku grejne sezone i kako bi se ceo projekat završio u predviđenom roku, izjavila je Branka Vejin.
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar
APATIN WEATHER
Foto nedelje
Foto nedelje
VESTI.RS