Podrži borbu protiv raka dojke

 

Društvo za borbu protiv raka će obeležiti Nacionalni dan borbe protiv raka dojke okupljanjem svojih članova u nedelju (20.03.) u 11 sati pored "Parka dostojanstva" u centru grada.

Program će uveličati svojim učešćem dečija grupa kulturno - umetničkog društva "Dunav".

Najuspešnijim  učesnicima  literarnog konkursa "Osvrni se oko sebe, nekome treba tvoja pažnja" i likovnog konkursa "Cvet narcisa" biće uručene nagrade.

Volonteri Društva će podeliti flajere o prevenciji raka.

Simptomi:

Prema podacima, rak dojke je najrasprostranjenije maligno oboljenje kod žena u Srbiji. U našoj zemlji svake godine oboli približno 4600 žena, a oko 1600 žena izgubi bitku sa ovom bolešću. Lekari poručuju da je prеvеnciја najbolje oružje protiv ove bolesti, a da rаnо оtkrivаnjе najčešće dovodi do izlečenja. Zbo toga je država pokrenula program za rano otkrivanje raka dojke, skrining mamografijom, koji je besplatan za sve žene starosti od 50 do 69 godine.

Nacionalni dan borbe protiv raka dojke se po Kalendaru javnog zdravlja obeležava na inicijativu kompanije Avon i Fonda B92, uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije, Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije i Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar