Podrška Кompanija Telekom Srbija ženskom preduzetništvu i aktivizmu

Кompanija Telekom Srbija nastavila je projekat "UdruŽene" sa ciljem podrške ženskom preduzetništvu, kao i afirmaciji i osnaživanju žena za njihovo aktivno učešće u razvijanju lokalnih zajednica.

Projekat se realizuje u saradnji sa Savetom za rodnu ravnopravnost Vlade AP Vojvodine, a na prvom mestu posvećen je udruženjima žena u manjim sredinama, odnosno promociji kulturne baštine i ženskog stvaralaštva.
 
Priliku da ugoste i pokažu svoje rukotvorine dobilo je i udruženje žena ″Bačko Vranje″ iz Кaravukova koje su tom prilikom istakle da im veoma znači svaki vid donacije, kako bi mogle da preurede svoje prostorije, učestvuju na raznim manifestacijama kao i za ručne radove i zahvalile se direktorki Sektora za odnose sa javnošću Telekoma Srbije Mariji Bošković, predsednici Saveta za rodnu ravnopravnost polova AP Vojvodine Miji Strajin kao i predsednici opštine mr Latinki Vasiljković koja je uveličala ovaj događaj.
 
Direktorka Sektora za odnose sa javnošću Telekoma Srbija Marija Bošković istakla je da je najveći broj udruženja žena organizovan upravo na teritoriji Vojvodine, te će tokom prve faze projekta, ove godine  biti predstavljena saradnja sa dvadeset udruženja žena iz tog dela Srbije kojima će podrška Telekoma Srbija pomoći u misiji očuvanja, negovanja i promovisanja tradicije, starih zanata i humanitarnog rada.
 
"Savet za rodnu ravnopravnost jasnog je opredeljenja o potrebi poboljšanja položaja žena, kao i unapređivanja lokalnih zajednica uopšte, te je saradnja sa kompanijom Telekom Srbija ključna u cilju postizanja preduslova za kreiranje i sprovođenje aktivnosti koje za cilj imaju unapređenje položaja žena, posebno žena na selu. Ovakav primer društveno odgovornog poslovanja Telekom Srbija pokazuje da svi zajedno moramo voditi računa i o odnosu prema društvenoj zajednici, njenim potrebama, bezbednosti, kvalitetu života i socijalnom stanju", istakla je predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost Vlade AP Vojvodina Mia Strajin.

Izvor i foto: odzaci.rs
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar