Podrška lokalnim projektima u Somboru

Na konkursu Možemo i mi, koji je treću godinu zaredom raspisala Fondacija Ana i Vlade Divac, izabran je 21 projekat u Somboru, Šidu i Obrenovcu. Projekti podržavaju rešavanje svakodnevnih problema i potreba ovih opština, istovremeno stvarajući prostor za saradnju između lokalnog stanovništva i migranata. U Somboru je podržano osam projekata u ukupnoj vrednosti od 3,1 miliona dinara.

Organizacije i neformalne grupe čiji će projekti biti podržani u Somboru su: Crveni krst Sombor, UG Bodrog Bački Monoštor, NVO Ženska alternativa, Udruženje ljubitelja konja Zapadna Bačka Sombor, UŽ Staparska ruža, UG Duga i neformalne grupe Aktivator i Studio Vinsent.

-Drago nam je što smo u mogućnosti da podržimo čak 21 lokalni projekat u opštinama koje su pogođene migrantskom krizom. Projekti će doprineti rešavanju lokalnih problema i uključiće migrante i izbeglice u aktivnosti koje će koristiti čitavoj zajednici. Lokalne inicijative će organizovati različite kreativne i likovne radionice, pozorišne predstave, sportske radionice, ekološke akcije, izlete i maskenbale za decu na kojima mogu da učestvuju svi građani ovih opština - rekla je Ivana Živanović iz Fondacije Ana i Vlade Divac.

U okviru projekata, Fondacija Ana i Vlade Divac sa lokalnim partnerima organizovaće i Festivale solidarnosti - manifestacije na kojima će se podsticati inkluzija među građanima, ali i predstaviti rezultati sprovedenih aktivnosti.

Projekat Podrška stanovništvu u zajednicama pogođenim izbegličkom krizom u Srbiji realizuje Fondacija Ana i Vlade Divac treću godinu zaredom uz podršku Fondacija za otvoreno društvo. U okviru projekata, u prethodnom periodu podržali smo 39 projekata u opštinama Šid, Sombor, Obrenovac, Preševo i Subotica, u ukupnom iznosu od 140 000 dolara. 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar