lokacija: Odžaci
objavljeno: 06.02.2018.

Podnošenje zahteva za odlaganje plaćanja dugovanog poreza

Društvo
Opštinska uprava u Odžacima obaveštava poreske obveznike, fizička lica koja imaju neizmirene obaveze po osnovu poreza na imovinu, naknade za zaštitu i unapređenje životne sredine i samodoprinosa od poljoprivrede za 2017. godinu, da u skladu sa Zakonom o poreskom postupku i poreskoj administraciji mogu podneti zahtev za odlaganje plaćanja dugovanog poreza na rate i ostvariti pravo da im se otpiše 50 odsto kamate na taj dug.
 
U periodu plaćanja dugovanog poreza na rate poreski obveznik je dužan da redovno izmiruje tekuće obaveze dospele za plaćanje i rate utvrđene rešenjem Odeljenja za finansije i javne prihode, ističe se u obaveštenju.
 
Iz Opštinske uprave podsećaju obveznike da prva akontacija za uplatu poreza na imovinu i naknade za zaštitu i unapređenje životne sredine za 2018. godinu dospeva 14. februara 2018. godine i iznos za uplatu je isti kao za četvrtu akontaciju 2017. godine.
 
U tekućoj godini neće biti štampane uplatnice za svaku akontaciju već će prilikom donošenja rešenja za 2018. godinu za lokalne prihode obveznici dobiti i uplatnice o visini akontacija za tekuću godinu.
 

Sve informacije o visini duga i zahtev za odlaganje dugovanog poreza građani mogu dobiti u Opštinskoj upravi opštine Odžaci, Odeljenju za finansije i javne prihode, kancelarije broj 15, 19 i 20, svakog radnog dana u vremenu od 7 do 15 časova. 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

U Plavoj sali SO održana je druga redovna sednica Štaba za vanredne situacije opštine Apatin. Na istoj saznajemo...

Hladno i ružno vreme nije prekinulo radove na uređenju Sivca. Kiša i hladnoća nisu omeli radnike da nastave...

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, posetio je opštinu Kula i zajedno sa predsednikom privremenog organa opštine Kula,...

Juče je na Trgu Svetog Trojstva, u organizaciji Saveta za bezbednost saobraćaja grada Sombora i Crvenog krsta Sombor,...

Kula će po četvrti put biti domaćin edukativnih predavanja o pravilnoj upotrebi bezbednosnih autosedišta za decu, sa ciljem...

Praznik Svetog velikomučenika Georgija – Đurđic, hramovna slava u Ratkovu, obeležen je svečano u prisustvu sveštenstva, parohijana i...