lokacija: Odžaci
objavljeno: 06.02.2018.

Podnošenje zahteva za odlaganje plaćanja dugovanog poreza

Društvo
Opštinska uprava u Odžacima obaveštava poreske obveznike, fizička lica koja imaju neizmirene obaveze po osnovu poreza na imovinu, naknade za zaštitu i unapređenje životne sredine i samodoprinosa od poljoprivrede za 2017. godinu, da u skladu sa Zakonom o poreskom postupku i poreskoj administraciji mogu podneti zahtev za odlaganje plaćanja dugovanog poreza na rate i ostvariti pravo da im se otpiše 50 odsto kamate na taj dug.
 
U periodu plaćanja dugovanog poreza na rate poreski obveznik je dužan da redovno izmiruje tekuće obaveze dospele za plaćanje i rate utvrđene rešenjem Odeljenja za finansije i javne prihode, ističe se u obaveštenju.
 
Iz Opštinske uprave podsećaju obveznike da prva akontacija za uplatu poreza na imovinu i naknade za zaštitu i unapređenje životne sredine za 2018. godinu dospeva 14. februara 2018. godine i iznos za uplatu je isti kao za četvrtu akontaciju 2017. godine.
 
U tekućoj godini neće biti štampane uplatnice za svaku akontaciju već će prilikom donošenja rešenja za 2018. godinu za lokalne prihode obveznici dobiti i uplatnice o visini akontacija za tekuću godinu.
 

Sve informacije o visini duga i zahtev za odlaganje dugovanog poreza građani mogu dobiti u Opštinskoj upravi opštine Odžaci, Odeljenju za finansije i javne prihode, kancelarije broj 15, 19 i 20, svakog radnog dana u vremenu od 7 do 15 časova. 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Udruženje “Plavi delfin”, u saradnji sa lokalnom samoupravom, po treći put organizuje školu plivanja za decu iz opštine...

U okviru programa „Besplatna sportska rekreacija – fitness„ u Somboru je održan čas samoodbrane za žene u sklopu...

Enigmatsko društvo „Dr Đorđe Natošević iz Sombora upriličilo je od 18. do 20. maja u svom gradu 18....

Sestre Una i Anja Dodbrijević su na Republičkom takmičenju iz hemije, održanom od 18. do 20. maja na Hemijskom fakultetu...

Preko 80 poljoprivrednika sa teritorije opštine Apatin ovog vikenda posetilo je Sajam poljoprivrede u Novom Sadu. Tim povodom...

Za izvor sumporne vode koja gori kod Apatina se zna već decenijama. Isti toliko ovaj izvor je čamio,...