Podela zaštitnih maski u Apatinu

Prethodnih dana, zaštitne maske za višekratnu upotrebz deljene su u svim naseljenim mestima apatinske opštine, a od danas kreće u Apatinu.

Štab za vanredne situacije opštine Apatin uspeo je da obezbedi preko 30 hiljada zaštitnih maski za svakog građanina opštine Apatin . Kao i sredstvo za dezinfekciju, maske će deliti volonteri kojima dugujemo veliku zahvalnost jer su svakodnevno angažovani u nekoliko smena. Oni će danas obići sva domaćinstva u Apatinu, kao što su prethodnih dana učinili isto i po selima, kako bi svaki naš građanin dobio po jednu masku. – rekao je predsednik opštine Apati i komandant štaba za vanredne situacije Milan Škrbić
Maske su za višekratnu upotrebu , što znači da mogu da se peru nakon upotrebe. Najbolje ih je iskuvati, preći peglom kada se osuše i biće ponovo spremne za upotrebu.
Apelujem još jednom na sve naše sugrađane da redovno nose maske, naročito u neposrednom kontaktu sa ljudima. Posebno naglašavam da se u situaciji u kojoj se nalazimo ostane u kući i izbegava svaki izlazak. Lepo vreme ide, iskušenja su velika kod mnogih, dosta ljudi se ovog vikenda nalazilo na apatinskim izletištima, a ja vas sve zajedno molim da ne rizikujete živote svojih bližnjih i sebe tako što ćete se nedolično ponašati. – poručio je Milan Škrbić
Škrbić se na kaju konferencije još jednom zahvalio volonterima koji su se odazvali današnjoj akciji, takođe se zahvalio i svim lekarima i medicinskom osoblju koji su svakodnevno na prvim linijama odbrane od virusa, a posebno i svim radnicama marketa koje svakodnevno rade i neposredno su u kontaktu sa ljudima, na strpljenju i požrtvovanju.

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Božica Obradovic Dimitrije Tucović 67 Apatin

27.09.2020 | 03:04
Nismo dobili maske.
Postavi komentar