Počeo drugi ciklus Školice za trudnice u Odžacima

U okviru projekta koje sprovodi Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku, a koji sufinansira Opština Odžaci, u saradnji sa Domom zdravlja, početkom oktobra ponovo je počela sa radom besplatna školica za trudnice.

Školica će zvanično trajati šest meseci, a plan nastave za ovu sezonu podrazumeva tri ciklusa po šest nedelja. Namera je da mlade bračne parove pripremi za dolazak novog člana porodice. U radu škole za trudnice, pored ginekologa, učestvuju i pedijatar, psiholog, fizijatar, patronažna sestra i akušerska sestra. Školica obuhvata, interaktivnu nastavu, neposredni kontakt sa trudnicama kroz edukativni materijal, emitovanje filmova, ali i program psihofizičke pripreme, obučavanje za tok trudnoće i sam porođaj.

Školica za trudnice se nalazi u prostorijama nekadašnjeg Antituberkuloznog dispanzera (ATD), koje su uređene i opremljene potrebnom opremom i nameštajem. Sve informacije i prijave mogu se dobiti u dispanzeru za žene. Školica je otvorena svakog četvrtka od 16 časova.

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar