lokacija: Apatin
objavljeno: 11.10.2017.
Autor: Jelena

Počeli radovi na izgradnji jaslica

Društvo

Simboličnim polaganjem kamena temeljca u dvorištu objekta ,,Bubamara'' PU ,,Pčelica'', u Bloku 112, započeli su radovi na izgradnji dugoočekivanih jaslica.
 

Svečanom otvaranju radova prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave, zaposleni u PU ,,Pčelica'', deca iz ovog objekta, kao i veliki broj naših sugrađana.

Investicija je vredna 37 miliona dinara, a rok za završetak jaslica je 150 dana. Izvođač radova je Standard invest group d.o.o. iz Beograda.


Biljana Mandić, direktorka PU ,,Pčelica'', za 025info je istakla da će izgradnjom jaslica njihova ustanova sada moći pružiti još jednu važnu uslugu roditeljima, a kojima je smeštaj dece starosti od 6 meseci do 3 godine, neophodan.
 

- Osim nove usluge koju ćemo pružiti onima kojima je to potrebno, izgradnja jaslica znači i nova zaposlenja. Izuzetno smo zahvalni lokalnoj samoupravi, našem osnivaču opštini Apatin. Zahvaljujemo Ministarstvu privrede, kao i svim drugim ljudima koji su želeli i na bilo koji drugi način doprineli da danas započne izgradnja jaslica. Mi ćemo se truditi da pružimo logističku i svu drugu vrstu podrške da se ovo izvede do kraja i da za nekoliko meseci slavimo otvaranje, rekla je Mandićeva.


Dubravka Korać, zamenica predsednika opštine, nije krila zadovoljstvo što će, nakon punih 37 godina jaslice konačno biti izgrađene.


- Za 150 dana opština Apatin dobija svoje prve jaslice i izuzetno mi je zadovoljstvo što sam danas ovde. Vrednost investicije iznosi 37 miliona dinara. Opština Apatin učestvovala je sa 20 miliona iz sredstava Mesnog samodoprinosa, dok smo 17 miliona obezbedili od Ministarstva privrede RS kroz projekat ,,Gradimo zajedno'', a za koji je zaslužna kancelarija za lokalni ekonomski razvoj, rekla je Koraćeva i dodala da će jaslice biti površine 600 metara kvadratnih, imaće 4 jaslene sobe, zasebnu kuhinju, prostorije za vaspitače i višenamensku salu.
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Predlogom zakona o izmenama i dopunama zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima Srbije, a koji treba uskoro da...

Radnici Odeljenja javne rasvete JKP „Zelenilo“ Sombor priveli su kraju  novogodišnje kićenje grada, nakon što su prethodno okitili...

Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samopravu, podsećanja radi, odobrio je projekat Lokalnoj akcionoj grupi...

Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom i deset godina postojanja Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom, u Palati Srbije...

Udruženje italijanskih industrijalaca u Srbiji "Konfindustrija" (Confindustria Serbia) obeležilo je  pet godina postojanja i, tim povodom, nagradilo kompanije,...

Novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici, koji se sprovodi četiri meseca, za rezultat ima 7.847 hitnih mera...