Počela sanacija lokalnog puta u Karavukovu

U Karavukovu su danas počeli radovi na sanaciji lokalnog puta L 410. Put je dužine 5,6 km, a u pitanju je deonica od izlaska iz Odžaka do izlaska iz Karavukova, prema Bogojevu. Radove finansiraju Putevi Srbije, a vrednost investicije je 70,9 miliona dinara, bez PDV-a.

Ovaj lokalni put, prema rečima predsednice Opštine Odžaci Latinke Vasiljković će u narednom periodu biti kompletno obnovljen.

-Put je širine 5,9 metara i prilikom obilaska i dijagnostikovanja stanja puta, utvrđeno je da je više od 25% površine ovog puta oštećeno usled mrežastih oštećenja, termičkih uticaja, a najveći problem jeste bila pojava učestalih kolotraga, tako da u ovom prvom delu izvođenja radova, oni se saniraju, bankine se proširuju, da bi se kasnije put kompletno presvukao i time bi se njemu produžio vek trajanja – navela je Vasiljković.

Vasiljković je dodala i da se radovi na obnavljanju putne infrastrukture u Opštini Odžaci nastavljaju istom dinamikom, kako na lokalnim, tako i na državnim putevima.

-Uskoro će uslediti i sanacija državnog puta drugog reda, od Odžaka do Lalića, gde je dužina 7,6 km. Planovi za narednu godinu govore da ćemo nastaviti istom dinamikom, krenućemo i u sanaciju drugog dela lokalnog puta od Brestovca do Odžaka, a svakako najveći zadatak koji nam predstoji jeste da put od Karavukova do Bogojeva takođe u narednom periodu saniramo – rekla je predsednica Opštine Odžaci.
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar