Počela podela maski po domaćinstvima

Na današnjoj sednici štaba za vanredne situacije opštine Apatin dogovoreno je da se svim građanima naše opštene podele zaštitne maske koje je štab uspeo da obezbedi.

Sa akcijom se počinje već danas, gde će prvi kontigent zaštitnih maski biti podeljen u Romskom naselju, jer smatramo da su tamo građani najviše socijalno ugroženi i da su verovatno u najmanjem broju uspeli i da nabave zaštitne maske. 1200 maski biće danas odnešeno i podeljeno po domaćinstvima u Romskom naselju, a nakon toga nastavljamo u Apatinu i svim ostalim naseljenim mestima naše opštine. – rekla je zamenica predsednika opštine Apatin Dubravka Korać
Krizni štab naše opštine uspeo je da nabavi kontigent od 20000 zaštitnih maski, te će biti u mogućnosti da ih potpuno besplatno deli tako što će se obići cela opština gde će svaki član domaćinstva dobiti po jednu masku za višekratnu upotrebu.
Mislim da smo i po ovome jedinstveni kao opština u celoj Srbiji da na ovaj način pomažemo našim građanima. Bila nam je želja da nabavimo i rukavice, do sada to nismo uspeli, ali pokušavamo i dalje i kada to uspemo takođe ćemo ih podeliti našim građanima. – rekla je Dubravka Korać
Zamenica predsednika opštine Apatin je dodala da zaštitne maske neće dospevati u isto vreme, što znači da će se narednih dana deliti građanima prema količini kako budu dospevale, a volonteri će ih dostavljati do domaćinstava.

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar