lokacija: Apatin
objavljeno: 16.09.2017.

Pet miliona dinara za novu opremu u crpnoj stanici u ulici Stanka Opsenice

Društvo
“Crpna Stanica 2" u ulici Stanka Opsenice u Apatinu, odakle se skoro polovina otpadnih voda iz grada prikuplja i odvodi, kompletno je rekonstruisana i kreće sa radom. Vrednost radova je oko pet miliona dinara a izvelo ih je apatinsko preduzeće “Tesla”, koje je ovaj posao dobilo na tenderu i čiji radnici i stručnjaci su izvršili montažu nove opreme. 
 
Rekonstrukcijom je zamenjena dotrajala oprema, izvršena je automatizacija i omogućeno daljinsko upravljanje sistemom. Izvršena je zamena tri potisne pumpe, cevi i razvodnih ormara te ugrađen frekventni modulator sa čime će biti postignuta značajna ušteda električne energije.
 
Kako navode u Javno komulanom preduzeću "Naš dom" najveći problem crpnih stanica u Apatinu nastaju onog momenta kada krenu kiše, kesoni se napune pa pumpe ne mogu izbaciti ogromnu količinu vode zbog čega se puni kanalizaciona mreža. U takvim slučajevima oni su prinuđeni da sačekaju kraj padavina, ali ukoliko bi građani prekinuli lošu praksu spajanja oluka na kanalizacionu mrežu, ovako skupe investicije ne bi bile neophodne, jer prema rečima nadležnih upravo na crpnoj stanici u Stanka opsenice gde su postavljene tri nove pumpe posao bi mogla da obavlje samo jedna. 
 
 
JKP “Naš Dom” planira zamenu opreme i na drugim crpnim stanicama. Prednost novog sistema su manji troškovi električne enrgije ali i održavanja jer su postojeće instalacije postavljene i projektovane pre 30 godina.
 

Podsećamo lokalna samouprava je još prošle godine usvojila odluku po kojoj Apatin treba da krene sa realizacijom projekta nabavke, zamene i ugradnje nove opreme za crpnu stanicu 2 u ulici Stanka Opsenice u Apatinu. Opština je prema toj ovoj odluci i uslovima konkursa za dodelu sredstava za sufinasiranje izgradnje i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini i objekata fekalne kanalizacije koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, učestvovala sa sopstvenim sredstvima od 984 hiljade dinara ili 20 odsto ukupne vrednosti projekta od 4.919.398,13 dinara. 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Predlogom zakona o izmenama i dopunama zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima Srbije, a koji treba uskoro da...

Radnici Odeljenja javne rasvete JKP „Zelenilo“ Sombor priveli su kraju  novogodišnje kićenje grada, nakon što su prethodno okitili...

Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samopravu, podsećanja radi, odobrio je projekat Lokalnoj akcionoj grupi...

Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom i deset godina postojanja Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom, u Palati Srbije...

Udruženje italijanskih industrijalaca u Srbiji "Konfindustrija" (Confindustria Serbia) obeležilo je  pet godina postojanja i, tim povodom, nagradilo kompanije,...

Novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici, koji se sprovodi četiri meseca, za rezultat ima 7.847 hitnih mera...