Pčelica dobila novu peć za pripremu hrane

Nova peć za pripremu hrane vest je koja stiže iz predškolska ustanove "Pčelica".

Tokom leta obavljen je veliki broj radova na uređenju vrtića, pa tako i u kuhinji. Zamenjene su kompletne instalacije u zemlji, kao i keramičke pločice, a kruna svega je kupovina aparata za pripremu hrane.

"Ovaj aparat nam je odavno bio velika želja. Radi se o konvertomatu koji radi na principu toplog i vrelog vazduha i pare", rekla je direktorica ustanove Biljana Mandić.

Koliko je važan novi uređaj, objasnila je šefice kuhinje Jelisavete Fabijanov:

"Zdrava priprema hrane oduvek je bila prioritet za decu koja borave u našoj ustanovi, a ova peć će nam omogućiti da sa te strane još poboljšamo našu uslugu. Zahvaljući konvertomatu, hrana koja se sprema u njemu zadržava visok nivo svojih hranljivih vrednosti, a priprema se uz minimalnu količinu ulja. Primera radi, za količinu ribe za koju smo do sada trošili u pripremi i do pet litara ulja, sada će nam biti dovoljan jedan decilitar. Još jedna bitna stvar je i da se hrana izuzetno brzo sprema, te ćemo u budućnosti imati i veliku uštedu u električnoj energiji".

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar