Ovogodišnja žetva mnogo uspešnija
20.07.2012.

Ovogodišnja žetva koja trenutno traje mnogo više obećava, za razliku od prošlogodišnje kojoj suša nije pogodovala pa se odrazila smanjenim prinosom.

Na samo šezdeset odsto površina koje su do sada obrađene, prinosi preko pet i po tona po hektaru.

“Žetva pšenice na području delovanja PSS Sombor (Teritorija opština Apatin, Odžaci i grada Sombora) do sada je obavljena na oko 60% površina, prinosi su preko 5,5 tona po hektaru (čak bliže šest), u narednom periodu očekuju se prinosi veći od 6 tona po hektaru zato što još uvek nije požnjevena najkvalitetnija pšenica”, prenose mediji izjavu direktora Poljoprivredne stručne službe Sombor, Vladimiar Sabadoša.

Žetva ječma na pet i po hiljada hektara, na koliko je bila zasejana na području opština Sombor, Apatin i Odžaci koje pokriva PSS Sombor, završena je i prema podacima te službe ostvaren je prosečan prinos od nešto iznad pet tona po hektaru, uz vlagu 13-14 procenata i hektolitarsku masu od 56 kilograma.


Žetva uljane repice, je posejana u tri opštine na svega 600 hektara. Prosečan prinos uljane repice je 2,7 tona po hektaru.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar