Otvorene 55. Apatinske ribarske večeri (FOTO)

Na Trgu Nikole Tesle sinoć su otvorene 55. Apatinske ribarske večeri. Generalni pokrovitelj ovogodišnje manifestacije su opština Apatin i Apatinska pivara, dok je organizator Turistička organizacija Apatin.

U svečanoj atmosferi, tradicionalno, defile mažoretkinja ulepšao je početak Apatinskih ribarskih večeri. KUD ,,Mažoret'' iz Sonte ove godine se predstavio Kadetima 1, sekcijom Apatin, Kadetima 2 i Pilićima.
 
Prvog dana ARV održane su i kvalifikacije u kuvanju apatinskog alaskog paprikaša “Zlatni kotlić 2018” , a već u subotu saznaćemo ko će biti ovogodišnji pobednik. 
 
Na glavnoj bini, u okviru ovogodišnjih Ribarskih večeri, održan je i izbor za najlepšu baštu 2018. godine. U pitanju je ekološka akcija Radio Dunava, a rezultati su sledeći:
1. mesto Radojka Radaković
2. Duško Čanak
3. Ljiljana Radovanović
 
Apatinske ribarske večeri zvanično je otvorio predsednik opštine Apatin, Milan Škrbić, koji je, pozdravljajući prisutne, rekao kako se malo ko može pohvaliti da ima ovako dugogodišnju manifestaciju.
- Siguran sam da ćete se lepo provesti svih večeri. Pripremili smo program tokom celog dana, od brojnih sportskih događaja na Dunavu, kuvanja ribljeg paprikaša i dešavanja vezanih za Apatin, kao i program na kanalu kod Bele loze za naše bajkere, a koji i ove godine dolaze u velikom broju. Trudićemo se da budemo dobri domaćini. Lepo se provedite i uživajte u 55. Apatinskim ribarskim večerima, poručio je Škrbić okupljenima.
 
Veliki broj posetilaca okupio se na Trgu Nikole Tesle prvog dana Apatinskih ribarskih večeri. Nekoliko hiljada ljudi iz Apatina, ali i okoline, iz cele Vojvodine, pa i Srbije, a sudeći po registarskim tablicama, došao je i velik broj gostiju iz Hrvatske, Austrije, Republike Srpske, Nemačke. 
 
Fantastičnu atmosferu, kao uvod u glavni koncert večeri, napravio je domaći bend ,,Dolly Bell'', a onda je na scenu stupila zagrebačka grupa „Hladno pivo“. Ove godine proslavljaju 30 godina rada, a prvi put su posetili Apatin. Stigli su raspoloženi za svirku i druženje sa publikom, što je bilo nagrađeno konstantim aplauzima.
Odavno u Apatinu nije održan jedan ovako interaktivan koncert. Publika je učestvovala u njemu bukvalno od prve do poslednje minute. Bend ,,Hladno pivo''. ,,odradio'' je tezgu za 10, a sudeći po velikom broju publike i sjajnoj atmosferi, Turistička organizacija Apatin već prve večeri je dala sebi težak zadatak za iduću godinu. 
 
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar