Otvorene 54. Apatinske ribarske večeri. 025info televizija realizovala direktan tv prenos

U četvrtak su zvanično otvorene 54. Apatinske ribarske večeri. Organizator, opština Apatin i TO Apatin, pripremili su izuzetno bogat i raznovrstan program, a što se već prve večeri pokazalo kao pun pogodak. 025info televizija realizovala je direktan tv prenos.


U Višenamenskoj sali OŠ ,,Žarko Zrenjanin'' održana je 6. Međunarodna filatelistička izložba, a na kojoj apatinska publika ima priliku da vidi značajne filatelističke zbirke, među kojima su i dobitnice nagrada na najprestižnijim izložbama u Srbiji i inostranstvu. Na ovogodišnjoj filatelističkoj izložbi promovisana je personalizovana poštanska marka na temu ,,Kajak klub Panonija''.

Istovremeno, u galeriji Meander postavljena je izložba pod nazivom „Apatinski plakati 1918-1956“, a koja je najbolji mogući  izbor od dostupnog materijala  iz privatne kolekcije  kolekcionara.  Plakati  su različite namene, objave događaja, reklama  i saopštenja.  Iako su skromnih  grafičkih mogućnosti oni su značajni,  jer nam  govore o istoriji Apatina i pružaju uvid o načinu  života njegovih stanovnika  u  prošlim vremenima.  To su plakati zanatskih izložbi, pozivi i programi prosleve jubileja, objave sportskih takmičenja  i reklame  zanatskih radnji  i fabrika. Posebnu grupu čine originalni  autorizovani palati Rudolfa Udvarija, apatinskog slikara poznatog po  freskama na tavanici Doma kulture, skupštinskoj sali gradske kuće i svodu katoličke crkve  u Apatinu.U katoličkoj crkvi “Uznesenje Marijino” i ove godine je održan koncert Gradskog hora “Jedisntvo”, a na kom su se predstavili spletom duhovnih pesama.

Po tradiciji, Apatinske ribarske večeri svojim defileom kroz centar grada otvorile su sonćanske mažoretkinje. Višestruke državne šampionke na Trgu Nikole Tesle predstavile su tri svoje grupe, a osim KUD-a ,,Mažoret'' iz Sonte, oduševljenje među publikom izazvali su njihovi gosti iz Slovenije, mažoret kluba ,,Laško''.

Kvalifikacije u kuvanju ribljeg paprikaša za Apatince okupilo je 32 takmičara od kojih će se 23, pored najboljih iz Prigrevice, Sonte, Svilojeva i Kupusine, naći u finalu ,,Zlatnog kotlića''.

Sjajan nastup jazz kvarteta profesora muzičke škole bio je sjajan uvod za odlično raspoloženje koje se cele večeri vladalo među publikom.

Predsednik opštine Apatin, Milan Škrbić, pozdravio je prisutne, rekavši kako iz godine u godinu teže da se svi zajedno približimo Dunavu, jer je upravo Dunav budućnost našeg grada.


- Podsetio bih vas da je Apatin relativno skoro proslavio milenijum od prvih pisanih tragova o postojanju. Ovaj grad vezan je za Dunav. Svaka treća kuća imala je nekada svoj znak koji je bio vezan za Dunav i rečno zanatstvo. Zato je važno da održimo tradiciju, istakao je Škrbić.

Nakon što je predsednik opštine zvanično proglasio otvorenima 54. Apatinske ribarske večeri, usledio je odličan koncert ,,Spajder benda''.

Iako su zvezde prve večeri, Amadeus bend, stigle neposredno pred svoj nastup, ekipa 025info televizije uspela je, neposredno pred njihov koncert, porazgovarati sa pevačem, Bojanom Tasićem - Džajom.


Usledila je sjajna atmosfera na prepunom Trgu Nikole Tesle. Nizali su se hitovi: Čija si nisi, Lažu te, Kupi me, Nju ne zaboravljam, Moja zemlja i još mnogi drugi, a koje je publika pevala sa fantastičnim Amadeus bendom.

Sudeći po prvoj večeri, organizator je i ove godine napravio odličan posao. Ostaju nam još tri dana u znaku ribe, Dunava i zabave.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar