lokacija: Sombor
objavljeno: 13.03.2019.

Otvorena uprava grada Sombora

Društvo

U Somboru je u utorak 12. marta 2019. godine održan Okrugli sto „Početak procesa izrade Lokalnog akcionog plana Partnerstva za otvorenu upravu za period 2019-2020. za grad Sombor“ u okviru Međunarodne nedelje Partnerstva za otvorenu upravu.

Ovaj događaj je grad Sombor organizovao kako bi se konsultovali građani, organizacije civilnih društava i predstavnici poslovnog sektora, u cilju da se unapredi rad lokalne uprave i javnog sektora.
 
Na ovu temu su govorili: Helena Roksandić Musulin, načelnica Gradske uprave grada Sombora, Danilo Rodić ispred Кancelarije za saradnju sa civilnim društvom, Dejana Stevkovski ispred Udruženja građana za demokratiju i građansko obrazovanje „Građanske inicijative“ i Nemanja Nenadić ispred „Transparentnosti Srbija“. Nakon njihovih izlaganja je upriličena diskusija u kojoj su građani Sombora izrazili svoje predloge i zapažanja.
 
Republika Srbija je članica Međunarodne inicijative Partnerstvo za otvorenu upravu, koje je odlučilo da proširi svoje aktivnosti i na lokalni nivo vlasti, jer se najveći deo Vladinih odluka sprovodi na lokalnom nivou, koji je najbliži građanima.

Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Sivačko udruženje žena ''Panonija'' jedno je od dobitnika donacije u okviru projekta koje organizuje kompanija Telekom Srbija pod...

Iako su nedavno izašli iz radnih projekata koji su vezani za zimsku službu, Javno komunalno preduzeće "Naš dom"...

Mesna zajednica Donji grad u Kuli organizovaće poslednje nedelje marta akciju podele ranije prikupljene polovne odeće i obuće. Podela...

Apatinske mažoretkinje sastava "KADETI A" prisustvovale su takmičenju Figura Sombor Open 2019, na kom su osvojile 1. mesto....

Iz Osnovne škole "Branko Radičević" Odžaci obaveštavaju roditelje budućih prvaka da će upis u prvi razred početi 1....

U toku je izgradnja kanala Кula - Mali Iđoš. U prvoj fazi je izgrađeno 10 km, u drugoj...