Otvoren novi Dom zdravlja u Kuli
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i ministar zdravlja Zlatibor Lončar otvorili su danas novi Dom zdravlja u Kuli, objekat izgrađen po najsavremenijim standardima, koji će obezbeđivati kompletnu zdravstvenu uslugu od opšte prakse, specijalističkih službi, laboratorije i rendgena.
 
Novi Dom zdravlja u Kuli od ponedeljka biće otvoren za sve pacijente. Ovu veliku investiciju finansirala je Vlada Srbije i građani ove opštine najzad će, na jednom mestu, imati objedinjenu i znatno kvalitetniju zdravstvenu zaštitu“, rekao je predsednik Mirović.
 
On je istakao da je danas dogovoreno da Pokrajinska vlada i Vlada Srbije u narednom periodu obezbede sredstva i za nabavku dodatne medicinske opreme.
 
Tom prilikom, predsednik Mirović ocenio je da je u protekle dve i po godine Pokrajinska vlada, u saradnji sa Vladom Srbije i lokalnom samoupravom, pokazala da, kako je istakao, može da čini konkretne korake u cilju unapređenja uslova života građana opštine Kula.
 
Mi ćemo nastaviti da ulažemo u razvoj ove opštine i borićemo se da u svim sferama života i rada imamo konkretne rezultate, koji će u budućnosti biti na korist građanima“, dodao je predsednik Pokrajinske vlade.
 
Ministarstvo zdravlja finansiralo je ovaj veliki projekat, a u narednom periodu obezbedićemo i novu medicinsku opremu, CTG aparat, ultrazvuk i sondu za abdomen“, izjavio je ministar Lončar i dodao da je planirano i novih šest specijalizacija.
 
Mi Kuljani smo danas ponosni. Zahvalan sam Vladi Srbije na ovoj investiciji, ali posebno Pokrajinskoj vladi i predsedniku Miroviću, jer je u protekle dve godine, za razvojne projekte u opštini Kula, iz pokrajinskog budžeta izdvojeno milijardu dinara“, rekao je predsednik opštine Kula Velibor Milojičić, istakavši da je pre četiri godine na tom mestu bilo zgarište, a danas najmoderniji objekat Doma zdravlja.
 
Otvaranju novog objekta Doma zdravlja prisustvovao je i pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković.
 

Izvor: vojvodina.gov.rs 

 

 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar