Otvoren Međunarodni edukativni kamp Sabor 2017

U organizaciji Udruženja ratnih veterana Patriotski front  i opštine Apatin, u Banji Junaković je svečano otvoren 8. Međunarodni kamp „Sabor 2017“ na kojem je učešće uzelo oko 150 mladih iz  Srbije, Ruske federacije, Makedonije, Republike Srpske , Hrvatske i Slovenije, a po prvi put će na kampu učestvovati i mladi iz Saveza Srba Rumunije.


Kamp je humanitarnog karaktera, namenjen je deci bez roditelja, iz socijalno ugroženih porodica, deci ratnih veterana i drugoj deci čiji roditelji nisu u mogućnosti da im obezbede letovanje i besplatan je za sve učesnike. Pre početka svečanosti otvaranja kampa, spletom prigodnih pesama se predstavio Gradski hor ,,Jedinstvo'' iz Apatina, a na svečanosti otvaranja kampa, prisutne je pozdravio Neđo Antonić, predstavnik organizatora, udruženja Patriotski front. Prisutnima su se obratili predstavnici pokrajinske vlasti i ambasade Rusije u Beogradu, a u svom pozdravnom govoru, predsednik opštine Apatin, Milan Škrbić, izrazio je zadovoljstvo i uverenje da će se mladi narednih desetak dana lepo osećati u ovoj sredini, ali i pokrenuo inicijativu da se aktivnost ovog kampa proširi na celu Srbiju.
Nakon raporta komandanta kampa, pukovnika Jovice Cvetićanina, Škrbić je i zvanično označio početak rada kampa „Sabor 2017“.

Svečanosti otvaranja kampa su, među ostalima, prisustvovali predstavnici  pokrajinske vlasti, podpredsednica Skupštine APV, Aleksandra  Đanković, i podpredsednik pokrajinske vlade, Ivan Đoković, kao i brojni predstavnici Udruženja boraca i Saveza ratnih vojnih invalida iz cele Srbije. Među uvaženim gostima su bili i izaslanici ambasade ruske federacije u Srbiji, ataše za kulturu Aleksej Mrozov i Irina Gnedkova, savetnik ambasadora za kulturu.
Za deset dana trajanja kampa, pored rekreativnog boravka u prirodi, na bazenima banje i sportskim terenima, mladi iz šest zemalja će učestvovati i na kretivnim radionicama i prisustvovati predavanjima na teme ekologije, medicine i istorije. Tokom kampa biće organizovana takmičenja, likovna kolonija, ekskurzija i drugi planom predviđeni programi, a na kraju će biti dodeljene simbolične nagrade i priznanja. Najveće priznanje svim učesnicima kampa ostaju brojna nova prijateljstva koja oni nastavljaju da neguju i nakon zatvaranja kampa. Tehničku podršku ovoj humanoj aktivnosti daje i 30 volontera Udruženja ratnih vojnih veterana "Patriotski front", a koji će narednih dana biti konstantno uz mlade učesnike kampa.
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar