Otvoren Kajak centar u Somboru
U okviru Projekta Razvoj destinacija ekološkog turizma prekograničnog regiona Baja – Sombor razvojem tematskih zelenih staza i turističkih paketa  Baja – Sombor zelene staze, na adresi Apatinski put bb, na obali Velikog bačkog kanala otvoren je Kajak centar Sombor. 
 
Renovirani objekat sadrži centralnu salu, svlačionice, toalete i mesto za odlaganje plovila i opreme, a u njegovom sklopu je i ponton sa koga se spuštaju kajaci u vodu. 
 
Kajak centar su posetili gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović i predstavnik grada Baje Kovač Čaba
 
-Veliko mi je zadovoljstvo što se nalazim u jednom renoviranom objektu koji inače pripada Zapadnoj Bačkoj, ali ga je Grad Sombor pre nekoliko godina dobio na korišćenje i u saradnji sa partnerskim gradom Bajom uspeo da sredi na ovakav način. Namena ovog objekta jeste da bude kajak centar i u cilju razvoja kajakaškog sporta u Somboru i afirmacije, kako turizma, tako i pre svega samog Kanala kao jedne posebne turističke destinacije - rekla je Golubović.  
 
-Kajak centar nije jedino što će u sklopu ovog projekta biti urađeno, planirana su i dva biciklistička odmorišta, jedno u Somboru i jedno u Bezdanu. Za nas afirmacija biciklizma, afirmacija kajak sporta i svih onih rekreativnih i drugih aktivnosti, koje pre svega čuvaju našu prirodu, naše zelenilo, Bačko podunavlje i podstiču ljude da ovde dolaze, da se kreću i konzumiraju sadržaje koje ta priroda nudi jeste nešto što je naš prioritet- istakla je Golubović
 
Vrednost projekta je 403. 971,55 evra, a od toga je 343. 375,81 evra je donacija Evropske unije. Prezentaciju je održala član projektnog tima Melita Danilović
 
 
 
 
 
 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar