Otvara se pijaca, apel da nema popuštanja i da se poštuju donete mere
Nakon održane sednice štaba za vanredne situacije opštine Apatin, medijima se ovog jutra obratio predsednik opštine Apatin i komandant štaba Milan Škrbić.
Opštinski štab za vanredne situacije na današnjoj sednici usvojio je odluku Vladu Republike Srbije o otvaranju zelenih pijaca čiji je rad obustavljen uvođenjem vanrednog stanja. S tim u vezi apaelujemo na poljoprivredne proizvođače da već u četvrtak 23.04. kada je prvi pijačni dan u ovoj nedelji iznesu svoje proizvode i ponudu na tezge, da prilikom posluživanja kupaca nose maske i rukavice, te da poštuju sve usvojene sanitarne i zdravstvene mere u cilju sprečavanja širenja poznatog virusa. – rekao je Škrbić
Komandant štaba je apelovao i na sve građane opštine Apatin, da pijačni dan iskoriste isključivo za kupovinu životnih namirnica i poljoprivrednih proizvoda, te da što kraće vreme provode na samoj pijaci, kao i da nose zaštitne maske i rukavice.
Pored zaposlenih na pijaci, obezbeđenje Securitas će vršiti kontrolu poštovanja donetih mera i preporuka Vlade Republike Srbije.
U vikendu koji je za nama, ekipe JKP „Naš dom“ Apatin izvršile su još jednom dezinfekciju cele opštine Apatin, dok se u danima koji su pred nama nastavlja sa podelom paketa za penzionere čije je primanje manje od 30.000 dinara.
Svaki penzioner koji spada u ovu kategoriju će dobiti paket, te vas sve molim za strpljenje, jer je nemoguće 4500 paketa podeliti za svega par dana. Podela se svakodnevno vrši i narednih dana će svi doći na red. – poručio je Milan Škrbić
U prethodnih nekoliko dana uporedo sa podelom paketa za penzionere, podeljeni su i paketi za izbegla i raseljena lica.
Predsednik opštine Apatin je pohvalio građane naše opštine za disciplinu i poštovanje mera, jer tokom vikenda koji je iza nas nije zabeleženo niti jedno kršenje mera izolacije. Škrbić se još jednom zahvalio svim volonterima, radnicima koji rade u trgovinskim lancima, poštarima i ostalim ljudima koji su u svakodnevno u direktnom kontaktu sa ljudima na doprinosu koji daju u situaciji u kojoj se nalazimo.
Komandant štaba se na kraju izlaganja posebno zahvalio svim pravnim licima i preduzetnicima koji su svako na svoj način dali svoj doprinos u borbi protiv korona virusa, a posebno je izdvojio restoran „Stari šaran“ koji je u saradnji sa opštinom Apatin obezbedio besplatne obroke za najugroženija lica naše opštine.

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar