lokacija: Odžaci
objavljeno: 14.11.2018.

Otkup četiri stana za rešavanje stambenih potreba izbeglica u opštini Odžaci

Društvo

U okviru Regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji, raspisan je javni poziv za prikupljanje pismenih ponuda za pribavljanje nepokretnosti – stanova u javnu svojinu Republike Srbije, na teritoriji opština Odžaci, Paraćin i Šid, kao i gradova Bor i Šabac. Rok za dostavljanje ponuda je 10. decembar. 

Predmet javnog poziva je pribavljanje do 45 stanova u javnu svojinu Republike Srbije, za potrebe Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije, namenjenih rešavanju stambenih potreba izbeglica.
 
Na teritoriji opštine Odžaci predviđen je otkup četiri stana veličine 30-39 kvadrata (garsonjera, jednosobni ili jednoiposobni).
 
Kupoprodajna cena stana-nepokretnosti ne može biti iznad tržišne vrednosti nepokretnosti po kvadratnom metru koju je utvrdio nadležni poreski organ za stan-nepokretnost, a u svakom slučaju ne može biti iznad 810 evra bez PDV-a po kvadratnom metru nepokretnosti.
 
Pravo učešća na javnom pozivu imaju sva zainteresovana fizička i pravna lica koja su upisana u javne knjige o evidenciji nepokretnosti i pravima na njima (katastar nepokretnosti), kao nosioci prava svojine na stanu-nepokretnosti koji je predmet ponude.
 
Stan-nepokretnost koji je predmet ponude mora biti upisan u katastru nepokretnosti kao legalan (u objektu koji ima upotrebnu dozvolu), bez tereta, zabeležbi i nerešenih zahteva.
 
Ne može biti predmet ponude stan-nepokretnost koji je u postupku legalizacije, odnosno ozakonjenja ili koji se nalazi u objektu koji je u postupku legalizacije, odnosno ozakonjenja.
 
Stan-nepokretnost koji je predmet ponude mora da se nalazi u višeporodičnoj stambenoj zgradi.
 
Više informacija može se videti u tekstu javnog poziva koji je objavljen na sajtu Republičke direkcije za imovinu. 

Izvor: ico.rs
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Izgradnjom 50 parking mesta i rekonstrukcijom ulice Miloša Oblića, cilj je da se problem parkinga reši kod marketa Idea i...

Upis dece u prvi razred osnovne škole za školsku 2019/2020. godinu počeo je 1. aprila i trajaće do 31.maja 2019....

U Parku heroja, kod Županije, radnici Radne jedinice mehanizacija i održavanje “Zelenila”  postavili su klupu za dojilje. Klupa je postavljena u...

Dani dečjeg stvaralaštva u Apatinu, 23. po redu, ove godine održavaju se pod sloganom  Ljubav.   Dani su...

Rekonstrukcijom fasade i zamenom spoljne stolarije prošle nedelje su krenuli radovi na objektu stanice policije u Apatinu, za...

U organizaciji Fondacije Konrad Adenauer, danas je u Somboru održan simpozijum Nemačka nacionalna manjina i Evropa, na kojem je...