lokacija: Odžaci
objavljeno: 14.11.2018.

Otkup četiri stana za rešavanje stambenih potreba izbeglica u opštini Odžaci

Društvo

U okviru Regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji, raspisan je javni poziv za prikupljanje pismenih ponuda za pribavljanje nepokretnosti – stanova u javnu svojinu Republike Srbije, na teritoriji opština Odžaci, Paraćin i Šid, kao i gradova Bor i Šabac. Rok za dostavljanje ponuda je 10. decembar. 

Predmet javnog poziva je pribavljanje do 45 stanova u javnu svojinu Republike Srbije, za potrebe Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije, namenjenih rešavanju stambenih potreba izbeglica.
 
Na teritoriji opštine Odžaci predviđen je otkup četiri stana veličine 30-39 kvadrata (garsonjera, jednosobni ili jednoiposobni).
 
Kupoprodajna cena stana-nepokretnosti ne može biti iznad tržišne vrednosti nepokretnosti po kvadratnom metru koju je utvrdio nadležni poreski organ za stan-nepokretnost, a u svakom slučaju ne može biti iznad 810 evra bez PDV-a po kvadratnom metru nepokretnosti.
 
Pravo učešća na javnom pozivu imaju sva zainteresovana fizička i pravna lica koja su upisana u javne knjige o evidenciji nepokretnosti i pravima na njima (katastar nepokretnosti), kao nosioci prava svojine na stanu-nepokretnosti koji je predmet ponude.
 
Stan-nepokretnost koji je predmet ponude mora biti upisan u katastru nepokretnosti kao legalan (u objektu koji ima upotrebnu dozvolu), bez tereta, zabeležbi i nerešenih zahteva.
 
Ne može biti predmet ponude stan-nepokretnost koji je u postupku legalizacije, odnosno ozakonjenja ili koji se nalazi u objektu koji je u postupku legalizacije, odnosno ozakonjenja.
 
Stan-nepokretnost koji je predmet ponude mora da se nalazi u višeporodičnoj stambenoj zgradi.
 
Više informacija može se videti u tekstu javnog poziva koji je objavljen na sajtu Republičke direkcije za imovinu. 

Izvor: ico.rs
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Zamenik gradonačelnice Antonio Ratković, direktorka Srednje ekonomske škole Sombor Natalija Кatanić i bivši direktor Dragomir Miljić prisustvovali  su...

Udruženje "Roditelj" će u petak, 22. februara u 17:00 časova organizovati besplatnu radionicu "Sve o dojenju". Zbog ograničenog broja...

U subotu, 23. februara, sa početkom u 18 sati, na Akademiji Srpske Pravoslavne Crkve u Beogradu, biće organizovano...

Crveni krst Odžaci i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine iz Novog Sada organizovali su juče akcije dobrovoljnog davanja...

Izgradnja nedostajuće kanalizacije u Crvenki i Кuli, kao i potisnog kanalizacionog voda, koji će fekalne vode iz Crvenke...

Кako je ranije najavljeno, Opštinsko veće Opštine Apatin je na sednici 18. februara usvojilo odluku o povećanju studentskih...