lokacija: Odžaci
objavljeno: 14.11.2018.

Otkup četiri stana za rešavanje stambenih potreba izbeglica u opštini Odžaci

Društvo

U okviru Regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji, raspisan je javni poziv za prikupljanje pismenih ponuda za pribavljanje nepokretnosti – stanova u javnu svojinu Republike Srbije, na teritoriji opština Odžaci, Paraćin i Šid, kao i gradova Bor i Šabac. Rok za dostavljanje ponuda je 10. decembar. 

Predmet javnog poziva je pribavljanje do 45 stanova u javnu svojinu Republike Srbije, za potrebe Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije, namenjenih rešavanju stambenih potreba izbeglica.
 
Na teritoriji opštine Odžaci predviđen je otkup četiri stana veličine 30-39 kvadrata (garsonjera, jednosobni ili jednoiposobni).
 
Kupoprodajna cena stana-nepokretnosti ne može biti iznad tržišne vrednosti nepokretnosti po kvadratnom metru koju je utvrdio nadležni poreski organ za stan-nepokretnost, a u svakom slučaju ne može biti iznad 810 evra bez PDV-a po kvadratnom metru nepokretnosti.
 
Pravo učešća na javnom pozivu imaju sva zainteresovana fizička i pravna lica koja su upisana u javne knjige o evidenciji nepokretnosti i pravima na njima (katastar nepokretnosti), kao nosioci prava svojine na stanu-nepokretnosti koji je predmet ponude.
 
Stan-nepokretnost koji je predmet ponude mora biti upisan u katastru nepokretnosti kao legalan (u objektu koji ima upotrebnu dozvolu), bez tereta, zabeležbi i nerešenih zahteva.
 
Ne može biti predmet ponude stan-nepokretnost koji je u postupku legalizacije, odnosno ozakonjenja ili koji se nalazi u objektu koji je u postupku legalizacije, odnosno ozakonjenja.
 
Stan-nepokretnost koji je predmet ponude mora da se nalazi u višeporodičnoj stambenoj zgradi.
 
Više informacija može se videti u tekstu javnog poziva koji je objavljen na sajtu Republičke direkcije za imovinu. 

Izvor: ico.rs
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

U Klubu za stare u Apatinu održana je radionica izrade novogodišnjih ukrasa. Radionica je organizovana zahvaljujući saradnji Kluba...

Odeljenje za obrazovanje Gradske uprave grada Sombora obaveštava javnost da trenutno radi na izradi Elaborata o mreži osnovnih...

„Za nas jeste važno da Sombor bude, na neki način, prepoznat u fokusu i nacionalnih zajednica koje ovde...

Društvo za borbu protiv raka je kraj 2018. godine obeležilo skupštinom udruženja u Centru Zdravka. -...

U subotu se na Fruškoj gori odigrala prava drama i spasavanje dvojice mladića. Kako piše portal "NS uživo",...

U subotu je u Svečanoj sali opštine Кula održana dodela besplatnih auto-sedišta, za koje je lokalna samouprava izdvojila...