Otkrivena spomen ploča dr Jovanu Joci Laloševiću

U okviru godine kada slavimo i obeležavamo stogodišnjicu Prisajedinjenja Vojvodine matici Srbiji smatrali smo da je od posebnog značaja i stavljanje u fokus jednog našeg sugrađanina koji nosi najveće zasluge za to što smo pre sto godina doneli jednu ovakvu odluku i danas predstavljamo sastavni deo Republike Srbije kao naše matice“ rekla je gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović povodom otkrivanja spomen ploče dr Jovanu Joci Laloševiću i dodala:

Mi danas nakon sto godina možemo da kažemo da je odluka o Prisajedinjenju bila od nemerljivog istorijskog značaja, upravo zbog toga, najzaslužniji među Somborcima danas dobija spomen ploču na kući u kojoj je živeo. Na ovaj način mu odajemo posebnu počast i zahvalnost, zato što je tada video daleko više, daleko dalje u budućnost. Nadamo se da ćemo slediti njegove korake i težnje“ istakla je gradonačelnica i zahvalila se njegovim potomcima i sugrađanima koji su prisustvovali ovom događaju.
 
Spomen ploču Jovanu Joci Laloševiću otkrila je gradonačelnica Dušanka Golubović zajedno sa njegovim praunukom Milanom Lalošević.  Inicijativu za postavljanje ovog spomen obeležja pokrenula je Srpska čitaonica „Laza Кostić“.

Izvor: Poslovi informisanja i odnosi sa javnošću Sombor
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar