OŠ Žarko Zrenjanin organizuje Dečiju olimpijadu

U utorak, 29. maja, sa početkom u 10 sati, na platou ispred restorana Šaran, biće održana ,,Dečija olimpijada'', sportsko takmičenje u tradicionalnim disciplinama.


U pitanju je deo projekta OŠ ,,Žarko Zrenjanin'', a koji se organizuje povodom završetka obrazovno-vaspitnog projekta „Čitalići 2018“. Podsećanja radi, ,,Čitalići'' su, pored negovanja i razvijanja veština čitanja i pisanja, posvetili pažnju i srpskoj kulturnoj baštini i negovanju ćiriličnog pisma, bogatstvu govora i dijalekata, kao i razvijanju svesti o njihovom značaju.


,,Dečija olimpijada'' je zamišljena kao takmičenje u tradicionalnim igrama. Učesnici će biti deca  od prvog do četvrtog razreda osnovne škole i takmičiće se u sedam disciplina: skok u vis, skok u dalj, trčanje u džakovima i na štulama, bacanje kamena sa ramena, trčanje preko brvna i nadvlačenje konopca.  Na takmičenju će učestvovati 24 ekipe sa po deset članova.
Ekipe su izvlačile imena inspirisana po životinjskim vrstama koje obitavaju u prirodnom rezervatu “Gornje Podunavlje”. Deca imaju zadatak da izabrane životinje prouče, istraže i nacrtaju kao obeležja svoga tima.


Koordinator ovog projekta je učiteljica Snežana Panković, a u organizaciji ,,Dečije olimpijade'', pored OŠ ,,Žarko Zrenjanin'', učestvuju i Kancelarija za mlade, kao i Opštinska uprava. Dečiju olimpijadu pomogli su i brojni sponzori, prijatelji koji učestvuju u izradi rekvizita, donacijom suncobrana i osvežavajućih napitaka.
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar