Opštini Apatin odobren projekat za osnaživanje Romkinja ka zaposlenju

Počela je realizacija 36 projekata u okviru grant šeme programa pod nazivom Podrška EU inkluziji Roma - osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma koji sprovodi Stalna konferencija gradova i opština, a finansira Evropska unija. Ova grant šema podržava projekte koji za svoj cilj prvenstveno imaju jačanje i osnaživanje položaja romske populacije u lokalnim zajednicama.

Opštini Apatin, u saradnji sa Udruženjem građana Breza iz Apatina, odobren je projektni predlog pod nazivom Osnažene ka zaposlenju-podrška Romkinjama u Opštini Apatin za lakši pristup tržištu rada. Opština Apatin ima višegodišnju saradnju sa Udruženjem građana Breza u sprovođenju programa psihosocijalne podrške i osnaživanja društveno ranjivih grupa stanovništva.

Projekat će trajati narednih 9 meseci, a obuka i psihosocijalna podrška biće organizovana za 30 žena, sadržaće i praktične delove, kao i podršku u vidu jačanja samopouzdanja kroz ženske sesije. Zainteresovane Romkinje će na kraju biti obučene za obavljanje poslova gerontodomaćice, čime će se otvoriti mogućnosti za njihovo zapošljavanje i poboljšanje materijalnog položaja.

Sve informacije moguće je dobiti putem adresa [email protected][email protected]  ili pozivom na brojeve 025/772-122 (Opština Apatin) i 064 228 1425 (Bursać Duško - Udruženje građana Breza).

 

 

 
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar