Opština Odžaci rešava problem stočnog groblja u Ratkovu

Povodom rešavanja pitanja divlje deponije u Ratkovu, na koju godinama unazad nesavesni građani bacaju animalni otpad, pomoćnik predsednice opštine Milorad Stanišić, najavio je rešavanje ovog problema.

-U poslednje vreme smo svedoci da se u Ratkovu na divlju deponiju izbacuju velike količine uginulih životinja. Kako bi rešili problem, lokalna samouprava je ove nedelje potpisala ugovor sa Veterinarskom ustanovom Proteinka iz Sombora, tako da ćemo sav animalni otpad i uginule životinje transportovati do Sombora u saradnji sa Javno komunalnim preduzećem Usluga iz Odžaka - rekao je Stanišić.

Stanišić je naglasio da je jedina obaveza građana da nakon uginuća životinje, slučaj prijave veterinaru, a potom komunalnoj inspekciji na broj telefona 466-078 ili Mesnoj zajednici u svom mestu.

-Ovom prilikom želim da obavestim građane naše opštine da je jedini trošak koji imaju nakon što im ugine životinja, potvrda koju izdaje veterinar i koja košta 500 dinara. Troškove prevoza do Sombora snosi lokalna samouprava - rekao je Stanišić.

Stanišić je naveo da su u toku radovi na sanaciji deponije u Ratkovu, koje izvodi JKP Usluga. U narednom periodu će, kako je rekao Stanišić, biti postavljene table sa upozorenjem o zabrani iznošenja komunalnog i animalnog otpada, kao i video nadzor.

   


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar