Opština Odžaci obeležila Dan oslobođenja

Povodom 22. oktobra, Dana oslobođenja Opštine Odžaci, predstavnici SUBNOR-a, Opštinske organizacije rezervnih vojnih starešina i lokalne samouprave odali su  počast žrtvama palim u borbi protiv fašizma položivši venac na spomen obeležje oslobodiocima na groblju u Odžacima.

Pomoćnik predsednika Opštine Milorad Stanišić i predsednik Opštinskog odbora SUBNOR-a Božidar Vemić čestitali su današnji praznik građanima opštine. U ime Organizacije rezervnih vojnih starešina opštine Odžaci venac je položio predsednik Slobodan Popović, a u delegaciji je bio i načelnik Opštinske uprave Odžaci Nedeljko Vučenović.

U Bogojevu je, povodom današnjeg dana, održana svečana sednica Skupštine opštine, kojoj su pored odbornika lokalnog parlamenta, prisustvovale brojne zvanice iz javnog, političkog i društvenog života opštine Odžaci i Zapadnobačkog okruga, predstavnici Skupštine AP Vojvodine i Pokrajinske vlade, gosti iz susednih, bratskih i prijateljskih opština, predstavnici Vojske, policije i verskih zajednica.

Sednicu je otvorila zamenica predsednika Skupštine opštine, Aleksandra Ćirić, nakon čega je učenica Srednje muzičke škole Petar Konjović u Somboru, Stanislava Đorđević, otpevala državnu himnu.

U nastavku programa, Aleksandra Ćirić se osvrnula na istorijske činjenice i podsetila, da je na današnji datum, oktobra 1944. godine, okupator napustio ove prostore zahvaljujući Narodnooslobodilačkoj vojsci Jugoslavije i Crvenoj armiji. Pošto se ovaj datum obeležava i kao Dan kolonizacije, zamenica predsednika Skupštine opštine je istakla doprinos koji su u izgradnji novog života na ovim prostorima, nakon oslobođenja, dali kolonisti iz Like, Bosne i Hercegovine i Južne Srbije.

Prikazan je i kratak film u kojem su dokumentovane sve investicije, aktivnosti i manifestacije koje su ovu lokalnu samoupravu učinile boljim i lepšim  mestom za život.

Prisutnima se obratio i zamenik predsednice opštine, Milorad Stanišić.

-U proteklom periodu trudili smo se da svaki utrošeni dinar ide u korist građana naše opštine i time postavili zdrave temelje za dalji razvoj. Od ideje da Opština Odžaci postane savremena opština, sa razvijenom privredom i poljoprivredom, modernim institucijama i infrastrukturom, nećemo odustati. Sigurni smo da do sada ostvareni rezultati govore da smo na dobrom putu. Za uložena višemilionska sredstva za izgradnju i rekonstrukciju infrastrukturnih objekata u našoj opštini, koja su već u toku, kao i na one koji su u planu za realizaciju u narednom periodu, imamo veliku podršku – rekao je Stanišić.

Nagrade 22. oktobar, Opština Odžaci dodelila je Fudbalskom klubu Tekstilac, za najbolje postignute rezultate u oblasti sporta, Rajku Jovanoviću, za izuzetna dostignuća u oblasti kulture i obrazovanja i Lauberu Hansu, za najveći doprinos u oblasti humanitarnog i socijalnog rada.

  

 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar