lokacija: Odžaci
objavljeno: 13.06.2018.

Opština Odžaci nagradila 170 učenika za rezultate na takmičenjima

Društvo

Predsednica opštine Odžaci Latinka Vasiljković uručila je novčane nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola sa teritorije opštine za postignute rezultate na takmičenjima u školskoj 2016/2017. godini.

Lokalna samouprava je nagradila decu koja su u pojedinačnoj konkurenciji osvojila prvo, drugo i treće mesto na takmičenjima iz nastavnih predmeta koje organizuje Ministarstvo prosvete odnosno Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, od opštinskog do republičkog nivoa.

- Moram da istaknem da smo ove godine vratili nagrade za učenike koji su osvojili jedno od prva tri mesta na opštinskim takmičenjima, tako da ćemo nagraditi i te učenike. Svim nagrađenim učenicima želim puno uspeha u daljem školovanju, da nastave putem kojim su krenuli, a opština će biti tu da ih na ovaj način motiviše da rade i uče što bolje i postižu još bolje rezultate – izjavila je Vasiljković.

Istakavši da joj je drago što je veliki broj đaka ostvario pravo na nagradu, predsednica opštine je čestitala i roditeljima nagrađenih učenika, kao i njihovim nastavnicima i direktorima škola.

Svečanosti su prisustvovali i nagrađenim učenicima obratili su se Slobodan Popović, član Opštinskog veća zadužen za obrazovanje i Snežana Grujičić, rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti.

Nagrađen je 171 osnovac i srednjoškolac za šta je iz budžeta opštine ove godine izdvojeno ukupno 1.931.000 dinara.

Nagrada za osvojeno prvo mesto na opštinskom takmičenju iznosi 5.000 dinara, za drugo 4.000, a za treće 3.000 dinara. Za osvojeno prvo, drugo i treće mesto na okružnim i regionalnim takmičenjima nagrada iznosi 15.000, 10.000 odnosno 7.000 dinara.

Prvo mesto na republičkom takmičenju nagrađeno je sa 20.000 dinara, drugo sa 15.000, a treće sa 10.000 dinara. Za učenike na republičkom takmičenju u oranju za osvojeno mesto nagrada je 10.000 dinara.

Izvor: ico.rs

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Saglasno odluci Vlade Republike Srbije, donete po preporuci Ministarstva zdravlja, zbog epidemije gripa nastave neće biti ni u...

Povodom sutrašnjeg Dana državnosti, danas je na platou ispred Doma kulture u Apatinu položeno cveće na spomen obeležja,...

Crveni krst Odžaci, u saradnji sa MUP-om RS PS u Odžacima, realizovao je juče predavanja po programu "Borba...

Radovi na pojačanom održavanju ulice Vojvode Mišića, koji  su krenuli u oktobru prošle godine, biće nastavljeni sa prvim...

U cilju podizanja ekološke svesti učenika osnovnih škola i promovisanja značaja očuvanja životne sredine, SBB fondacija organizuje „Ne...

Nakon kraće pauze, Кancelarija za besplatnu pravnu pomoć, u saradnji sa Opštinskom upravom Кula, ponovo pruža građanima besplatnu...