lokacija: Odžaci
objavljeno: 13.06.2018.

Opština Odžaci nagradila 170 učenika za rezultate na takmičenjima

Društvo

Predsednica opštine Odžaci Latinka Vasiljković uručila je novčane nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola sa teritorije opštine za postignute rezultate na takmičenjima u školskoj 2016/2017. godini.

Lokalna samouprava je nagradila decu koja su u pojedinačnoj konkurenciji osvojila prvo, drugo i treće mesto na takmičenjima iz nastavnih predmeta koje organizuje Ministarstvo prosvete odnosno Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, od opštinskog do republičkog nivoa.

- Moram da istaknem da smo ove godine vratili nagrade za učenike koji su osvojili jedno od prva tri mesta na opštinskim takmičenjima, tako da ćemo nagraditi i te učenike. Svim nagrađenim učenicima želim puno uspeha u daljem školovanju, da nastave putem kojim su krenuli, a opština će biti tu da ih na ovaj način motiviše da rade i uče što bolje i postižu još bolje rezultate – izjavila je Vasiljković.

Istakavši da joj je drago što je veliki broj đaka ostvario pravo na nagradu, predsednica opštine je čestitala i roditeljima nagrađenih učenika, kao i njihovim nastavnicima i direktorima škola.

Svečanosti su prisustvovali i nagrađenim učenicima obratili su se Slobodan Popović, član Opštinskog veća zadužen za obrazovanje i Snežana Grujičić, rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti.

Nagrađen je 171 osnovac i srednjoškolac za šta je iz budžeta opštine ove godine izdvojeno ukupno 1.931.000 dinara.

Nagrada za osvojeno prvo mesto na opštinskom takmičenju iznosi 5.000 dinara, za drugo 4.000, a za treće 3.000 dinara. Za osvojeno prvo, drugo i treće mesto na okružnim i regionalnim takmičenjima nagrada iznosi 15.000, 10.000 odnosno 7.000 dinara.

Prvo mesto na republičkom takmičenju nagrađeno je sa 20.000 dinara, drugo sa 15.000, a treće sa 10.000 dinara. Za učenike na republičkom takmičenju u oranju za osvojeno mesto nagrada je 10.000 dinara.

Izvor: ico.rs

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Radnici somborskog „Zelenila“ okončali su krajem prošle nedelje izgradnju dečijeg igrališta u Kolutu, pa će tako i ovdašnji...

Akcija "Udomi ne kupuj" po svim pokazateljima daje dobre rezultate. Samo tokom prošle nedelje iz Somborskog prihvatilišta je udomljeno...

Tradicionalni 12. Lemeški kulen fest počinje u petak, 21. septembra, u Svetozar Miletiću i završava u subotu, 22....

Predsednik opštine Kula Velibor Milojičić nastavio je da obilazi obrazovne ustanove u Kuli. U sklopu redovnog obilaska na...

Ukupan iznos finansijskih sredstava opredeljenih za finansiranje projekata udruženja građana nacionalnih manjina u 2018. godini iznosi 750 000,00...

Predsednica opštine Odžaci Latinka Vasiljković boravila je sa svojim saradnicima u Sloveniji, gde su potpisani sporazumi o saradnji...