lokacija: Odžaci
objavljeno: 13.06.2018.

Opština Odžaci nagradila 170 učenika za rezultate na takmičenjima

Društvo

Predsednica opštine Odžaci Latinka Vasiljković uručila je novčane nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola sa teritorije opštine za postignute rezultate na takmičenjima u školskoj 2016/2017. godini.

Lokalna samouprava je nagradila decu koja su u pojedinačnoj konkurenciji osvojila prvo, drugo i treće mesto na takmičenjima iz nastavnih predmeta koje organizuje Ministarstvo prosvete odnosno Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, od opštinskog do republičkog nivoa.

- Moram da istaknem da smo ove godine vratili nagrade za učenike koji su osvojili jedno od prva tri mesta na opštinskim takmičenjima, tako da ćemo nagraditi i te učenike. Svim nagrađenim učenicima želim puno uspeha u daljem školovanju, da nastave putem kojim su krenuli, a opština će biti tu da ih na ovaj način motiviše da rade i uče što bolje i postižu još bolje rezultate – izjavila je Vasiljković.

Istakavši da joj je drago što je veliki broj đaka ostvario pravo na nagradu, predsednica opštine je čestitala i roditeljima nagrađenih učenika, kao i njihovim nastavnicima i direktorima škola.

Svečanosti su prisustvovali i nagrađenim učenicima obratili su se Slobodan Popović, član Opštinskog veća zadužen za obrazovanje i Snežana Grujičić, rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti.

Nagrađen je 171 osnovac i srednjoškolac za šta je iz budžeta opštine ove godine izdvojeno ukupno 1.931.000 dinara.

Nagrada za osvojeno prvo mesto na opštinskom takmičenju iznosi 5.000 dinara, za drugo 4.000, a za treće 3.000 dinara. Za osvojeno prvo, drugo i treće mesto na okružnim i regionalnim takmičenjima nagrada iznosi 15.000, 10.000 odnosno 7.000 dinara.

Prvo mesto na republičkom takmičenju nagrađeno je sa 20.000 dinara, drugo sa 15.000, a treće sa 10.000 dinara. Za učenike na republičkom takmičenju u oranju za osvojeno mesto nagrada je 10.000 dinara.

Izvor: ico.rs

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Nakon Svilojeva i Prigrevice, i u Sonti su se održale kvalifikacije za "Zlatni kotlić Apatina" za 2018. godinu....

Ronilačke igre kampa Šimuni je jedinstven događaj koji svake godine privuče mnoštvo ronioca i zaljubljenika u podvodne sportove....

Opština Apatin obaveštava pčelare i stočare da je raspisala dva nova konkursa, jedan za dodelu bespovratnih sredstava za...

Održane kvalifikacije kuvara ribljeg paprikaša za "Zlatni kotlić" 55.Apatinskih ribarskih večeri bile su prilika za razgovor sa Miletom...

Nacrt odluke o osnovnoj podršci detetu i učeniku biće na javnoj raspravi do 29. juna 2018. godine, a...

Članovi projektnih timova zaduženih za sprovođenje i realizaciju projekta „Socijalno preduzetništvo za žene u ruralnim područjima“  održali su...