Opština Kula raspisala konkurs za regresiranje troškova prevoza učenika srednjih škola
Opštinska uprava Kula raspisala je Konkurs za ostvarivanje prava na regresiranje troškova prevoza učenika srednjih škola. Pravo na delimično regresiranje putnih troškova ostvarenih u cilju pohađanja školske nastave imaju učenici srednjih škola van teritorije Opštine, koji ispunjavaju sledeće uslove: da su redovni učenici srednje škole van teritorije Opštine Kula, da svakodnevno ili samo vikendom koriste sredstva međugradskog saobraćaja sa teritorije Opštine Kula do mesta u drugim opštinama AP Vojvodine ili grada Beograda, da imaju prebivalište na teritoriji opštine Kula. 
 
Pravo na delimično regresiranje troškova prevoza u međugradskom saobraćaju ostvarivaće od 2. septembra do 22. decembra 2019. godine, a nastaviće se u narednoj godini ukoliko Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje odobri sredstva. 
 
Pravo na 100% regresa troškova prevoza učenika srednjih škola sa područja Opštine, a upisani su u škole van teritrije Opštine, ostvaruju: učenici iz porodice koja ostvaruje pravo na novčanu socijalnu pomoć od strane Centra za socijalni rad, učenici iz porodice samohranih roditelja, treće i svako naredno dete po redu rođenja uz izvod iz MKR za svu decu, ukoliko prvi put konkurišu, učenici iz romskih porodica. 
 
Zahteve, zajedno sa pratećom dokumentacijom, u roku predviđenom Konkursom predati Odeljenju za društvene delatnosti Opštinske uprave Kula i to na šalterima Uslužnog centra Opštinske uprave Kula, Lenjinova 11. 
 
Pravo smeštaja u učeničkim domovima ostvaruju učenici iz porodica koji imaju pravo na novčanu socijalnu pomoć, iz porodice samohranih roditelja, iz romskih porodica koje imaju prebivalište na teritoriji Opštine Kula, a ne koriste pravo na regresirani prevoz. 
 
Učenici koji pohađaju srednje škole, čiji je osnivač Opština Kula ( Ekonomsko-trgovinska škola u Kuli, STŠ Mihajlo Pupin u Kuli, Srednja škola sa domom učenika Petro Kuzmjak u Ruskom Krsturu i Srednja stručna škola u Crvenki ), ne podnose dokumentaciju, već su škole dužne da dostave spiskove svojih đaka najkasnije do 2. septembra. 
 
Podnosioci zahteva koji ispunjavaju uslove, a zahtev podnesu do 6. septembra, ostvariće pravo regresiranja počev od septembra, a kasnije podneti zahtevi od narednog meseca. 
 

  


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar