Opština Kula obeležava Evropsku nedelju mobilnosti
Evropska nedelja mobilnosti je najveći događaj posvećen održivoj urbanoj mobilnosti u Evropi, a ove godine se realizuje pod sloganom „Izaberi! Pokreni se!“ uz učešće preko 3.000 gradova. Kampanja podstiče ljude na izbor aktivnih načina kretanja ili kombinovanje hodanja i biciklizma s javnim prevozom. Na inicijativu Evropske komisije, održava se od 2002. godine, a ovog puta biće obeležena nizom manifestacija širom kontinenta u periodu od 16. do 22. septembra. Naša opština je ove godine prvi put uzela učešće u ovom događaju i obeležiće ga 18. septembra pod sloganom „Danas ne koristim automobil“, kako bi pokazala kakve su prednosti zdravog načina života i kako se može ostvariti napredak ka boljoj mobilnosti.
Od kada je pokrenut događaj, Evropska nedelja mobilnosti nastoji da unapredi javno zdravlje i kvalitet života promovisanjem čiste mobilnosti i održivog gradskog prevoza. Kampanja pruža ljudima priliku da istražuju ulogu gradskih ulica i da eksperimentišu sa praktičnim rešenjima za rešavanje urbanih izazova, kao što je zagađenje vazduha.
Kampanja je osmišljena sa ciljem da se stanovnicima širom Evrope predstave alternative za održivu mobilnost i objasne izazovi sa kojima se suočavaju gradovi.

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar