Opština Kula jedini učesnik licitacije za stadion FK “Hajduk”
Do subote, 13. decembra, je bio krajnji rok za otkup dokumentacije i uplatu depozita zainteresovanih za učešće u javnoj licitaciji na kojoj će biti ponuđena na prodaju nepokretna imovina Fudbalskog kluba "Hajduk" u stečaju, zakazanu za 20. januar, dokumentaciju je otkrupila i depozit uplatila opština Kula, koja će tako biti i jedini učesnik licitacije. 
 
Interes za kupovinu stadiona lokalna samouprava je pokazala na sednici Skupštine opštine održanoj krajem prošle godine kada je doneta odluka da se pribavi u javnu svojinu opštine Kula stadion, restoran i svlačionice, te da se ovlašćuje predsednik opštine Kula da u skladu sa Zakonom i ovlašćenjima datim Statutom opštine, a nakon sprovedenog postupka pribavljanja zaključi Ugovor o kupoprodaji pomenute nepokretnosti. Sredstva za kupovinu stadiona, u iznosu od 19 miliona dinara obezbeđena su Odlukom o budžetu opštine Kula za 2018. godinu.
 
Interes lokalne samouprave je da postojeći stadion u Kuli sa pratećom infrastrukturom bude u svojini lokalne samouprave zbog unapređenja sporta i sportskih aktivnosti, stvaranja uslova za razne sportske manifestacije, ligaška takmičenja, promocije sportskih disciplina i svih drugih vidova rekreacije građana svih uzrasta na ovom području.
 
Javna licitacija prodaje nepokretne imovine Fudbalskog kluba Hajduk u stečaju će biti održana 20. januara u prostorijama na stadionu sa početkom u 11 sati. 
 

Izvor: qmedia 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar