Opština Kula i kompanija Atis potpisale Memorandum o razumevanju
Opština Kula potpisala je danas Memorandum o razumevanju sa kompanijom Attis Industries sa sedištem u Sjedinjenim Američkim Državama. Investitor je renomirana kompanija koja posluje u oblasti proizvodnje alternativnih goriva, a u Kuli je zainteresovan za izgradnju i otvaranje novog proizvodnog pogona. Memorandum su potpisali Damjan Miljanić, predsednik opštine Kula i Vanesa Begeto, zastupnica kompanije Atis. Potpisivanju Memoranduma su prisustvovali i Nikola Žeželj, direktor Razvojne agencije Vojvodine i Jelenković Željko, predstavnik kompanije Atis.
Predsednik opštine Kula Damjan Miljanić je rekao da je zainteresovanost kompanije koja je postojala od ranije ostvarena današnjim potpisivanjem Memoranduma. O značaju cele investicije za našu Opštine i za celu državu ne treba posebno govoriti. U ceo posao je bilo uključeno Ministarstvo poljoprivrede, lokalna samouprava i Razvojna agencija Vojvodine kao partnerska organizacija koje će i ubuduće biti značajna za realizaciju svih investicija, rekao je Miljanić.
Vanesa Begeto, zastupnica kompanije Atis je rekla da su razmatrali nekoliko lokacija u Evropi i našli ekonomski razvijenu zemlju, koja odgovara investiciji koju planiraju da ulože. Našli su veoma prijatne ljude koji su se ponudili da im pomognu, tako da misle da je to dobra strateška odluka. Ona je dodala je plan da zaposle oko 160 ljudi koji će biti u samom procesu i koji će sortirati sirov materijal, a da se planovi za početak gradnje mogu očekivati u narednih šest meseci, nakon čega će im trebati 18 meseci da izgrade sve što je potrebno, rekla je Begeto.
Takođe, plan kompanije je da investira između 60 i 80 miliona evra u periodu od 24 meseca od momenta dobijanja svih neophodnih dozvola, a da prosečna zarada u fabrici iznosi oko 1500 evra. Bitno je istaći da je tehnologija 100 procenata ekološki prihvatljiva i bez negativnih uticaja na životnu sredinu.
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar