Opština Apatin među najuspešnijima u reformi poreske administracije

Kao jedna od najuspešnijih lokalnih samouprava u Srbiji u okviru projekta Reforma poreza na imovinu, Opština Apatin je odabrana za učešće u studijskom putovanju u Švedsku krajem oktobra.

Delegacija Opštine, koju će voditi zamenica predsednika Dubravka Korać, boraviće u ovoj zemlji četiri dana na poziv i o trošku domaćina. Tamo će se upoznati sa radom lokalnih samouprava i poreskih administracija, sa ciljem da dobre prakse iz Švedske budu primenjene na funkcionisanje lokalnih organa u Srbiji.

Poseta će biti realizovana u sklopu projekta Reforma poreza na imovinu, u kojoj učestvuje 45 opština iz cele Srbije. Podsetimo, Opština Apatin je nedavno već proglašena jednom od najuspešnijih lokalnih samouprava koje sprovode ovaj projekat, te joj je kao nagrada dodeljeno 150 000 franaka. O načinu trošenja ovog novca će odlučivati građani, koji već mogu da predlože projekte.

 

 
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar