Opština Apatin dobila preko 11 miliona za sufinansiranje mera populacione politike

Opština Apatin je, u saradnji sa gradom Subotica, opštinom Odžaci i gradom Sombor, aplicirala na konkurs koji je raspisalo Ministarstvo bez portfelja, zaduženog za demografiju i populacionu politiku, na projekat koji se odnosi na sufinansiranje mera populacione politike. Predstavnicima 61 lokalne samouprave svečano su uručeni ugovori o dodeli bespovratnih sredstava za sufinansiranje mera populacione politike. Opštine i gradovi, među kojima je i Apatin, konkurisali su projektima za pomenuta sredstva, putem javnog poziva. Obezbeđeno je 500 miliona dinara za finansiranje do 80 odsto ukupnih ulaganja lokalnih samouprava u podizanje prirodnog priraštaja i bolje uslove života dece, a o čemu detaljnije možete saznati OVDE.

Od Dubravke Korać, zamenice predsednika opštine Apatin, saznali smo koliko sredstava je dobila naša opština i na šta će ta sredstva biti utrošena.
- Ukupna vrednost projekta opštine Apatin, gradova Subotice i Sombora, i opštine Odžaci iznosi 70 miliona dinara, od čega je opština Apatin dobila preko 11 miliona. Ova sredstva će biti utrošena najvećim delom na renoviranje dečijeg vrtića u Prigrevici (oko 8,5 miliona), dok će ostala sredstva biti raspoređena za izgradnju novog dečijeg igrališta, kao i za uspostavljanje škole za trudnice, kako trudnice iz opštine Apatin ne bi morale ubuduće putovati u Sombor. Takođe, deo sredstava je opredeljen i za određene nevladine organizacije, kulturno-umetnička društva, a koja se pre svega bave radom sa decom u ruralnim sredinama, rekla je za 025info web portal Koraćeva.
 
Prema rečima Dubravke Korać, na nivou grada Sombora biće uspostavljen regionalni centar koji će se odnositi na razvoj poljoprivrede, odnosno pomoći mladim poljoprivrednicima koji imaju svoja gazdinstva i koji će u centru moći dobiti stručne savete i pomoć pri apliciranju u određenim fondovima.
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar